Ljepota Naš odabir

Da uvijek bude zdrava, lijepa i svježa: Suha i osjetljiva koža vole mlijeko, a masna i problematična – glinu!

Iako se mnogi zaklinju u kreme, kožu prije svega treba čistiti da bi bila zdrava, lijepa i svježa. Predstavljamo vam sedam savjeta za čišćenje kože lica.

Magnet za nečistoću
Za čišćenje osjetljive kože preporučuju se veoma blage micelarne vode, najčešće na bazi termalne vode koja obiluje umirujućim mineralima protivupalnog učinka. Micelarne vode nazvane su po micelarnoj tehnologiji magnetnog privlačenja nečistoća. Temeljno čiste i umiruju kožu, a ne moraju da se ispiraju. Odlične su i za masnu kožu koja je često vrlo osjetljiva i dehidrirana.

Mliječni desert
Mleko se po pravilu preporučuje za čišćenje suhe i osjetljive kože jer bogata mliječna tekstura hrani kožu i daje joj prijatan osjećaj bez isušivanja i osjećaja zatezanja. Zato je pogodno i za zrelu kožu koja s godinama gubi svježinu i mekoću. Mlijeko nježno nanesite masirajući prstima ili blazinicom. Ostatak uklonite blazinicom, tonikom ili vodom.

Maske ljepote
Pročišćujuće maske prava su blagodat jer obiluju sastojcima koji kožu dubinski revitalizuju i omogućavaju joj da bolje diše. Maske po pravilu brzo djeluju, pa već za nekoliko minuta mogu koži da vrate svježinu i smanje bore. Neke maske su toliko nježne da i ne moraju da se ispiraju.

Praktične maramice
Maramice za uklanjanje šminke idealne su za brzo i nježno čišćenje. Izrađene su od prirodnih materijala (pamuk, viskoza) te su obogaćene njegujućim biljnim ekstraktima i vitaminima. Nakratko pustite da se maramica “upije” u kožu, pa laganim pokretima uklonite šminku.

Piling za ‘novu’ kožu
Piling je odličan za čišćenje kože jer uklanja površinske odumrle ćelije, ali s “ribanjem” i “ljuštenjem” ne smije se pretjerivati. Nježan piling se preporučuje jednom nedeljno, a za masnu kožu i češće. Nakon pilinga lice dobro isperite i nanesite kremu. Piling je dobar “uvod” i prije nanošenja maske za lice.

Ni traga šminki
Šminku je najbolje ukloniti posebno prilagođenim preparatima koji brzo i temeljno čiste čak i “tvrdokoran” i vodootporan make-up, a da pritom ne iritiraju oči ni kožu. Losioni i gelovi za uklanjanje šminke imaju posebne formule za njeno brzo “otapanje” bez potrebe za trljanjem. Obogaćeni su prirodnim sastojcima i ne ostavljaju masne tragove.

Svježina iz gline
Glina se od davnina koristi za izradu maski za čišćenje lica, a naročito je blagotvorna za masnu i problematičnu kožu jer upija višak masnoće, uklanja toksine i sve nečistoće. Glina odlično revitalizuje i omekšava kožu, a može i da se nabavi već spremna za kozmetičku upotrebu.

 

Izvor: 24Sata.hr