Dom&Putovanja

“Zimski grad” na Trgu slobode u Tuzli od 12 decembra

Povodom nadolazećih praznika, na Trgu slobode će i ove godine biti otvoren ‘Zimski grad’.

Riječ je o višednevnoj manifestaciji koju je prema procjenama organizatora prošle godine posjetilo oko 100.000 posjetitelja.  U sklopu ‘Zimskog grada’ Tuzla biće postavljene  ukrašene  kućice sa velikom binom, gdje će održavati koncerti regionalnih zvijezda kao i nastupi lokalnih bendova. ‘Zimski grad’ će se potruditi da svojim posjetiteljima pruži osjećaje ugode i dobrodošlice uz prijatnu zabavu kao i bogatu gastronomsku ponudu.

Atmosferu  na Trgu slobode upotpuit će velika svijetleća fontana visine pet i prečnika četiri i po metra, kao i velika novogodišnja jelka.

Cilj je da grad živi svih 365 dana. Mislim da će ovo biti jedna lijepa ‘zimska čarolija’. Ovaj događaj je bitan u cilju zbližavanja građana u dugim zimskim danima. Svake godine je bogatije i ljepše˝, kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Tuzla će I ove godine biti centar Tuzlanskog kantona, ali i šire. Stvaramo pozitivan imidž koji doprinosi razvoju zimskog turizma i na pravi način razbijamo onu konstataciju da je Tuzla u zimskom periodu ‘mrtav’ grad˝, istakao je za TIP direktor Turističke zajednice Tuzle Edin Jahić.

˝I ove godine za vas pravimo najveću zabavu na otvorenom. Veliko otvaranje Zimskog Grada Tuzla je 12. decembra od 19:00 sati kada će na Trgu slobode nastupiti neka od regionalnih muzičkih zvijezda. Zabava će trajati sve do 7. januara 2020., a najveći i najljepši trg u BiH pretvorit ćemo u klub na otvorenom kao što se to radi u svim većim gradovima Evrope. Zabavljat će vas popularne muzičke zvijezde…a tu je i bogata gastro ponuda: poznate fritule, kuhano vino različitih aroma, sirevi, roštilj, domaći proizvodi˝,saopštili su organizatori koji će uskoro objaviti i program predstojećih događaja.

Čaroban ambijent na ledu

U kompleksu Panonskih jezera u Tuzli ovog vikenda će biti otvorena nova sezona klizanja. I ova sezona će ponuditi mnoštvo zabavnih manifestacija na lednoj plohi uz neizostavne nagradne igre. Tu će biti maskembal na ledu, klizibal, igre bez granica za djecu…Pored zabavnih sadržaja i ove godine će raditi i škola klizanja što je idealno za mališane koji žele naučiti klizati tokom zimskog raspusta.

Grad Tuzla i Turistička zajednica Grada Tuzle će na Trgu slobode tradicionalno organizovati dječiju Novu godinu kao i doček 2020. godine gdje će, pored ostalih,  nastupiti grupa Van Gogh. Tačno u pola noći, na prelasku u 2020. godinu svi prisutni moći će uživati u spektakularnom novogodišnjem vatrometu.