Poznati Naš odabir

Streep: “Pravila sam se da sam mrtva dok su me tukli”

Ona je jedna od najpoznatijih dama u svijetu umetnosti. Glumica, oskarovka, dobitnica brojnih nagrada, Meril Strip, nikada u životu nije imala dlake na jeziku. Iako je dugo osmehom skrivala tugu koju sa sobom nosi, tek prije nekoliko godina odlučila je da progovori o patnjama koje je preživjela.

Život joj nije bilo nimalo lak. Dva puta je napadnuta, a jednom su je kriminalci toliko tukli, da se ona pravila da je mrtva kako bi prestali.

Jednom sam napadnuta na ulicama Njujorka. Pravila sam se da sam mrtva kako bi prestali da me tuku. Bilo je to kao da gledam svoje tijelo da pada sa 20 metara visine“, jednom prilikom je ispričala Meril koja se nakon napada tokom kojeg je bila na ivici smrti, jedva oporavila.

Međutim, tu nije bio kraj nezgodama. Jedno veče je bila u društvu dobre prijateljice i svima jako dobro poznate.

Meni blisku osobu su napadali i tukli. Tada sam poludjela i počela sam da udaram napadača. Sa mnom je bila i Šer. Otjerale smo napadača, to je bilo čudo“, rekla je Meril na dodkeli nagrada za istraživačko novinarstvo.

Međutim, možda najljepša, a ujedno i najtragičnija priča je o ljubavi njenog života, kolegi Džonu Kazaleu, u kojeg se zaljubila prije četiri decenije. Džon je od Meril bio stariji 14 godina i ljubav je buknula još od prvog momenta kada su se upoznali, 1976. godine.

Nikada nisam nekog takvog upoznala. Bio je jedinstven, vrlo saosjećajan i znatiželjan“, rekla je Meril kasnij o Džonu.

Iako su se mnogo voljeli, par nije mogao da učini ništa kada se Džon 1977. godine razbolio. Po nalogu prijatelja otišao je kod ljekara i odmah je ustanovljeno da boluje od karcinoma pluća. U tom momentu, Meril je sjedila u ordinaciji i samo nemo posmatrala svoju ljubav, da bi se odjednom trgla i pitala: “Gdje ćemo danas na večeru?”.

Ovo je bio početak njene borbe, koja je trajala sve do samog kraja kada je Džon preminuo.

Glumac je kada je saznao da boluje odmah otkazao sve projekte na kojima je igrao, a Meril je počela da radi punom parom i još više nego ranije.

Moj voljeni je teško bolestan i s vremena na vrijeme je u bolnici, kao sad. Divno se brinu o njemu i ja dajem sve od sebe da ne smetam okolo kršeći ruke, ali konstantno brinem i konstantno se pretvaram da sam vedra, što me mentalno, fizički i emotivno iscrpljuje više nego bilo šta u mom životu“, povjerila se Strip u pismu koje je poslala svom profesoru drame sa Jejla i u jedinom momentu kada je spomenula teške momente u zajedničkom životu.

Džon je početkom marta primljen u bolnicu, a 12. marta su ljekari zvali Meril kako bi joj saopštili da je gotovo. Ona je držala svog voljenog u rukama i tako se ugasila jedna velika ljubav.

Meril se nakon ovog gubitka veoma teško oporavila i nakon toga se udala za američkog skupltora Dona Garnera, sa kojim živi i danas i imaju četvoro djece.