Dom&Putovanja Naš odabir

Domu pružite novi izgled

Svakodnevno gledanje istog kauča iznova, iste boje zidova, dekoracije, pa čak i mjesta na kojima držite predmete, može učiniti da se osjećate kao lik u filmu. Zato vas stručnjaci pozivaju da napravite male, ali djelotvorne izmjene, kako biste svom domu pružili nov izgled, bez potrebe za velikim ulaganjima.

Ako se osjećate zaglavljenim u vremenu između zidova doma, vrijeme je da se izvučete i napravite promjene koje će vaš dom transformirati u tren oka.

1. Promijenite raspored namještaja – Osjećate da vam dom izgleda kao muzej u kojem je vrijeme stalo? Za to ne postoji ništa učinkovitije od pomicanja namještaja. Pomaknite kauč, stavite stolac na suprotnu stranu, ili ako distribucija to dopušta, promijenite dnevni boravak u blagovaonicu i čarolija će biti slomljena.

2. Unesite sobne biljke – Već znate da biljke imaju mnoge prednosti. Feng shui preporučuje da njima ispunite interijer. Biljke unose pozitivnu energiju, brinu se o vašem zdravlju i podižu raspoloženje. Osim toga, one su vrlo povoljne i u tren oka mogu podići izgled svakog prostora.

3. Dodajte malo boje – Ne morate previše komplicirati ako ne želite. Dovoljno je da obojite jedan zid u dnevnom boravku. Ili, jeste li razmišljali o bojenju pločica u kuhinji ili o novoj boji za vaše radijatore? Ako govorite o promjenama, ništa nije djelotvornije od novog seta boja.

4. Bacite suvišne stvari – Uzmite kutije i oprostite se s onim ukrasima koji vam više ništa ne govore. Ako shvatite poentu, slijedit će ormari, kuhinja, dječija soba…

5. Novi tepih – Još jedan od dekorativnih elemenata koji se izdvajaju jesu tepisi. Možete ih pronaći u svim stilovima i cijenama. Svakom domu toplinu daju pomno odabrani detalji koji određuju stil i osobnost vlasnika. Tepisi su jedan od njih.