Moda Naš odabir

Anna Wintour: “Odjeću treba izrađivati, njegovati i prenositi generacijama”

Ikonična glavna urednica časopisa Vogue, Anna Wintour, često se bavi gorućim pitanjem održivosti mode. Anna stalno naglašava važnost brige o našoj odjeći te proziva kulturu bacanja koja je duboko usađena u današnjem modnom svijetu.

Naime. Anna se zalaže za zeleniju industriju i priznaje da je moda “malo“ zakasnila u igru kada je u pitanju raznolikost i inkluzivnost. Wintour je u jednom intervjuu izjavila kako misli da bi se trebalo obratiti više pažnje na zanat i kreativnosti, a manje na ideju odjeće koja se može odmah iskoristiti i stvari koje ćete baciti odmah nakon svega nekoliko nošenja.

Kako bi izgraditi održivije sutra, u modnom svijetu, važno je promijeniti način na koji doživljavamo materijalne stvari i natjerati se da promislimo na koji način vidimo modu. Od ključne je važnosti da promijenimo način na koji razmišljamo o modi kako bi stvorili bolje okruženje za sebe i za buduće naraštaje. Riječ je o cijenjenju odjeće koju posjedujete i koju možete nositi iznova i iznova, a možda ih možete prenijeti i na svoje kćerke ili sinove, ovisno o slučaju.