Ljubav&Veze Naš odabir

Žene otkrile koje ih to neobične stvari privlače kod muškaraca

Neka od otkrića su iznenadila, jer žene ipak ne privlače muškarci sa savršenim tijelima i lijepim osmijehom.

Profesija

Karijera muškarca je veoma bitna ženama. Žene najviše vole muškarce u uniformama, poput pilota i vatrogasaca. Osim toga, na popisu su i poduzetnici, ljekari i osobe koje rade na TV-u i radiju.

Briga o psu

Akademski centar Ruppin u Izraelu i Univerzitet u Michiganu proveli su eksperiment u kojem su proučavali kako posjedovanje psa poboljšava privlačnost muškaraca za kratkoročne i dugoročne veze.

Muškarci koji su imali psa ženama su izgledali kao potencijalni partneri za dugu vezu. Naime, briga o psu može pomoći čovjeku da ga učini sretnijim i opuštenijim, i zapravo je signal njegove spremnosti za dugoročne obaveze.

Nošenje majice sa slovom T

Iznenađujuće otkriće Univerziteta Nottingham je da nošenje bijele majice s velikim crnim slovom T na prednjoj strani može učiniti muškarca do 12 posto privlačnijim ženama. Naime, slovo T vizuelno širi ramena i sužava struk.

George Clooney efekt

Jedno naučno istraživanje tvrdi da žene više vole starije muškarce. Objašnjavaju to činjenicom da žene traže finansijski neovisne i zgodne partnere. Neki psiholozi to nazivaju “efektom Georgea Clooneyja”.

Neosvojivi muškarci

Studija objavljena u časopisu Psychological Science pokazala je da su muškarci koji su nedostupniji ženama mnogo privlačniji. Muškarci koji su mističniji na početku veze su ono što žene privlači. Također, žene vole muškarce koji izgledaju moćno, što dokazuje da žene privlače “loši momci”.

Dubok glas

Žene su duboke muške glasove u jednom istraživanju ocijenile privlačnijim. Objašnjenje koje su dali naučnici prilično je jednostavno. Naime, žene biraju duboke glasove, jer oni ukazuju na to da su muškarci visoki i krupni.

Nošenje crvene boje

Eksperiment koji su proveli naučnici utvrdio je da žene više privlače muškarci koji nose crveno. Naime, naučnici su upoređivali fizičku privlačnost muškaraca u crvenoj, zelenoj, sivoj i plavoj boji.

Izvor: Klix.ba