Ljepota Naš odabir

Izborite se sa aknama i miteserima: Dermatolozi otkrili najčešće greške koje žene rade u njezi kože

Redovno pranje lica je recept za prekrasnu i blistavu kožu. Možda i ne, odnosno ovisi na koji način perete lice.

Naime, postoji nekoliko tipova kože i nije svejedno kako ćete njegovati lice. Dermatolozi upozoravaju da nije svaka koža ista i postoje neke greške koje ljudi rade kada je u pitanju njega pa možete nanijeti svom licu više štete nego koristi.

1. Možda ne perete lice vodom odgovarajuće temperature ili ste pregrubi kad brišete lice ručnikom

Voda je ključna kada je u pitanju njega kože. Dermatolog Ariel Haus je pojasnio za časopis Glamour da masno lice zahtijeva jako toplu vodu, dok je za osjetljivu kožu primjerenija topla, a za suhu mlaka voda. Međutim, na suhu kožu lica prije nanošenja hidratantne kreme možete staviti vrući ručnik jer će toplina otvoriti pore pa će koža upiti više hranjivih sastojaka.

Također, nakon pranja lice je potrebno nježno obrisati ručnikom.

2. Možda mislite da znate najbolji način za tretiranje bubuljica, ali zapravo pogoršavate situaciju

Iako vas bubuljica koji ste uočili na licu možda nervira, bolje je ne dirati ga. Operite ruke sapunom pa nanesite kremu s protuupalnim djelovanjem koja će smiriti situaciju.

3. Možda koristite proizvode koji previše isušuju vašu kožu, a ona očajnički treba hidrataciju ili obrnuto

Kako biste pravilno njegovali kožu lica, prvo je potrebno otkriti kakav je vaš tip kože. Ako to ne znate sami, možete posjetiti dermatologa koji će vas savjetovati kakve preparate koristiti, odnosno što će najbolje odgovarati vašoj koži.