Porodica Naš odabir

Ovu suprugu žene kritikuju: “Budim se svako jutro u 4:30 sati kako bi svom mužu napravila doručak”

Domaćioca i mama pokrenula je pravu raspravu na društvenim mrežama objavivši svoju dnevnu rutinu koja je za neke žene previše tradicionalna i neprihvatljiva.

Brooke Smith iz Brisbanea u Australiji ima četvero djece i supruga, brine o kući, ali i o tome da suprug svakog jutra ima ukusan doručak, pa ustaje u 4 i 30 kako bi mu ga pripremila, prenosi “LADBible”.

U jednoj Facebook grupi o kućanicama objavila je:

Ne idem u krevet dok svima ne pripremim obrok za drugi dan, odjeću, dok kuća nije čista i suđe oprano. Katkada idem u krevet u 21, a pokatkad u ponoć, ali uvijek ustajem u isto vrijeme – 4 i 30, kako bih napravila doručak mužu i skuhala mu kafu, a onda popila svoju šoljicu i oprala kosu u miru i tišini, odvježbala, meditirala i spremila se za dan. Sretna mama znači i sretna porodica. Činite ovo čak i kada se osjećate lijeno i bit ćete zadovoljni ostatak dana.”

Dok ovaj sistem savršeno funkcioniše za Brooke i njezinu porodicu, žene su pokrenule lavinu komentara u kojima se izjašnjavaju da to ne smatraju ispravnim, piše “Večernji“.

Lijepo je to što radiš, ali u mom braku smo jednaki. Muž radi cijeli dan, pa i dalje čisti, kuha i brine o djeci.”

Druga je rekla: “Moja mama radila je ovo isto za mog tatu, ali on je rođen 1929., a ona 1931. godine. Sada je 2020. Moj suprug sebi sam pere odjeću, djeca sama rade doručak.”

Brooke nije dugo trebalo da odgovori: “Uvijek postoje pozitivni i negativni komentari, a mnogo žena misli da živim kao u pedesetima i da ne bih trebala takve stvari činiti za supruga. Smatram, ako neko radi na suncu cijeli dan, da je najmanje što mogu učiniti skuhati i očistiti. Mislim da smo sretnija porodica baš zbog tih tradicionalnih stvari koje radimo.