Ljepota Naš odabir

Fantastičan trik za bolji volumen kose: Fenirajte se naopako

San svake žene je da ima zdravu i bujnu kosu, a u savremnom dobu postoji mnogo proizvoda i spuplemenata koji mogu dati kosi na volumenom. Međutim ljubitelji prirodne njege kose nisu baš zagovornici hemijskih proizvoda za kosu.

Iako mnogi preporučuju sušenje kose na prirodan način, u zimskim hladnim danima to je praktično nemoguće. Pa prije nego počnete sušiti kosu fenom na nju stavite masku od kokosa i aloe vere, umotajte je u mikrofbifer peškirić i fenirajte je na najhladnijoj temperaturi, a za super volumen fenirajte je naopačke.

Ukoliko mislite da ćete kosu uništiti četkanjem, onda možete kroz nju prolaziti prstima prema dolje.

Feniranje naopačke idealno je za žene koje imaju tanku kosu, kojima se također preporičuje da nose bob frizuru jer ona djeluje kompaktno i puno.

Osim ovog trika ne zaboravite se redovno šišati jer iako ćete možda izgubit na dužini riješit ćete se ispucalih vrhova koji kosu čine beživotnom i otežanom. Stepenasto ošišana kosa daje na gustoći i dobija na dinamici u pokretu i ima dubinu što vizuelno daje na volumenu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Znam da stalno pričamo o sušenju kose na prirodan način, ali ovih hladnih dana je to skoro pa nemoguće! Preporučujem Koko-veru kao zaštitu od toplote fena, pamučnu majicu ili mikrofiber peškirić, feniranje na najhladijoj temperaturi, i…⁠ ⁠ Super tip za volumen kose kojoj ne treba puno truda oko oblikovanja — feniranje naopačke! 🙃⁠ ⁠ Kada se feniramo ili nas feniraju, uvijek se četka povlači prema gore, kako bi se kosa koja je najbliža korijenu što više podigla od tjemena, i kako bi kosa dobila na volumenu. Pa ovo je ista stvar, samo puno lakše! 🤸‍♀️⁠ ⁠ Feniranje naopačke je nešto poput inverzne metode dok sušite kosu; bez četke ili češlja, samo prste provlačite kroz kosu prema dolje! Kosa poslije bude lepršava i puuuna volumena!⁠ ⁠ Osim ovog, još jedan trik iz mog rukava je — neprevaziđena Šampolada! Koji su vaši, pišite mi! 🌪⁠ ⁠ #zdravokosa

Objavu dijeli Zdravokosa (@zdravokosa)

Također kosu možete i istapirati i uviti pomoću pletenica.