Porodica Naš odabir

Whitney Houston je pronađena mrtva u kadi prije osam godina

Whitney Houston je 11. februara 2012. godine pronađena mrtva u kadi svoje gostinske sobe na Beverli Hiltonu u Kaliforniji.

Umrla je uoči dodjele nagrade “Gremi”, u istom hotelu gdje je održavana godišnja zabava uoči tog događaja, na kojoj je trebalo da nastupi. U sobi nije nađena droga, ali su nađeni recepti za lijekove. Moguće je da se pjevačica udavila u kadi, a javnost je sumnjala da je umrla od kombinacije lijekova i alkohola.

Ipak, njen bivši suprug, muzičar Bobby Brown (49) jednom prilikom je rekao da smatra da slavna pjevačica nije umrla od droge, uprkos tome što su joj u krvi pronađeni tragovi kokaina u krvi.

Smatram da Vitni nije umrla od droge. Radila je naporno i ulagala veliki napor u to da ostane trijezna. Nju je ubilo slomljeno srce“, izjavio je Brown za časopis Roling stoun.

Nakon smrti pop dive, desila se još jedna tragedija. Naime, njena kćerka Bobi Kristina, preminula je nakon što je pronađena bez svijesti u kadi na gotovo isti način na koji je pronađena i njena majka – slavna pjevačica.

Whitney Houston, rođena je 1963. godine u porodici srednjeg staleža, a počela je da pjeva sa 11 godina. Prije objavljivanja prvog albuma pojavila se na naslovnici magazina “Seventeen” i postala jedna od prvih crnkinja koje su se našle na naslovnoj strani ovog časopisa.

Godine 2009. ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao najnagrađivanija pevačica svih vremena. Tokom nepunih trideset godina karijere osvojila je dva Emija, šest Gremija, 30 Bilbordovih muzičkih nagrada i još oko 400 različitih priznanja.

Prodala je više od 170 miliona albuma, singlova i video zapisa.

Prvu filmsku ulogu odigrala je u filmu “Tjelohranitelj” 1992. godine, gdje joj je partner bio Kevin Kostner. Muzika iz filma nagrađena je Gremijem za album godine, a vodeći singl sa albuma, pjesma “I will always love you”, danas je nesumnjivi klasik pop muzike.