Moda Naš odabir

Postala je milionerka zahvaljujući gumici za kosu

Gumice u obliku žice starih telefonskih aparata već godinama su potpuni hit. Ne samo da zanimljivo izgledaju, već i mnogo manje oštećuju kosu od običnih gumica, pa ćete ih naći u neseseru skoro svake žene.

Gumica za kosu koju ima svaka žena zove se “Invisibobble”, a žena koja stoji iza nje je Šveđanka Sofi Treles-Tvede (27). U vrijeme kada je smislila ovaj izum bila je studentica od 18 godina.

Ideja joj je došla sasvim slučajno, spremala se za zabavu i na izlasku iz stana za oko joj je zapao stari fiksni telefon i žica koja spaja slušalicu i aparat. Iščupala ga je i vezala njime kosu. Veče je, kaže, bilo ludo i u igri je bilo mnogo alkohola pa je legla čim se vratila kući, i to vezane kose, ali kada se ujutro probudila mamurna, primijetila je jednu stvar, glava je uopšte nije boljela od repa kao što bi je boljela sa običnom gumicom.

Odmah se rodila ideja i pozvala je svog sadašnjeg momka Feliksa Hafu koji joj je sada poslovni partner, i počeli su da rade na prototipu gumice.

Na kraju je, kaže, došla u kontakt sa proizvođačem telefonskih žica i sa njim sklopila dogovor da žicu koja se koristi za proizvodnju skrati i napravi od nje potpuni krug.

 

View this post on Instagram

 

Got my ORIGINALs from the Wishlist collection on today 💅🏼✨🎀🎁

A post shared by Sophie Trelles-Tvede (@sophie_invisibobble) on

Prvi set gumica bio je grozan, ali znala sam da je ideja dobra, pa smo je podešavali i na kraju smo došli do konačnog proizvoda i rođena je “Invisibobble”” – kaže ova djevojka.

Riješila je da napravi pakovanje od tri gumice koje koštaju po pet funti po kutiji.

Onda su 2012. godine sklopili dogovor sa proizvođačima u Kini i počela da prodaje mnogo više, a 2013. godine popularnost gumica je eksplodirala.

Cimerke su mi se smijale kada sam tek počela i posprdno me zvale “preduzetnica”, a danas godišnje zarađujem preko 16 miliona funti” – zaključuje ona.