Zdravlje&Fitness Naš odabir

Zaručnik je ostavio zbog debljine, u dvije godine se “prepolovila” i postala misica

Jen Atkin iz Velike Britanije shvatila je da mora nešto poduzeti nakon što više nije stala u svoju omiljenu haljinu, ali i zbog prekida sa zaručnikom koji nije mogao podnijeti njezine kile.

Nakon što ju je zaručnik ostavio zbog debljine, Jen Atkin iz Velike Britanije shvatila je da mora nešto poduzeti, piše “Večernji“.

Težila je tada oko 110 kilograma, no u dvije godine svoju je kilažu doslovno prepolovila. Kada je smršavila, počela je ići na takmičenje ljepote i ove je godine osvojila titulu Miss Velike Britanije.

 Došla sam do veličine 22 (europski 48) i moja omiljena haljina nije mi više pristajala, znala sam da moram nešto promijeniti – ispričala je misica.

– Da mi je neko prije nekoliko godina rekao da ću biti Miss Velike Britanije, nikad to ne bih povjerovala – dodala je.

Jen kaže kako joj se život drastično promijenio. Danas se hrani kvalitetnije i zdravije, a u teretanu odlazi pet puta sedmično.

– Jedem puno bolje, nisam na dijeti nego razmišljam o tome što jedem i jedem puno više. I dalje uživam u obrocima, no ne pretjerujem kao prije. Idem u teretanu pet puta sedmično i obožavam to. To mi je postala dobra navika i uživam u tom dijelu jer mi je pomoglo na puno načina – priznala je 26-godišnjakinja.

S takmičenjima ljepote počela je 2018. godine kada je osvojila titulu prve pratilje za Miss Engleske. Tada je uzela pauzu jer se udavala, a sada se vratila na velika vrata.

Jen Atkin – Instagram

Jen Atkin – Instagram

Jen Atkin – Instagram

Jen Atkin – Instagram