Ljubav&Veze Naš odabir

Kako vratiti staru strast u vezu

Živjeti s nekim sretno do kraja života ponekad se čini poput nemoguće misije jer u nekom životnom periodu često dođe do zasićenja ili osjećaja da to ipak nije prava ljubav.

Međutim, psiholozi i terapeuti naglašavaju kako se u većini slučajeva radi o jednostavnom zapuštanju odnosa koje se lako može popraviti.
Donosimo vam tri načina kako u vezu vratiti stare strasti i ponovno se zaljubiti u svog partnera!

1. PROVODITE VRIJEME ZAJEDNO
Mnogi parovi imaju problema u vezi koji se u većini slučajeva temelje na nedostatku komunikacije, koja je posljedica manjka zajednički provedenog vremena. Ukoliko ne provodite vrijeme zajedno teško ćete se zbližiti i održati strast.

Uzmite jedan dan u sedmici koji će biti rezervisan samo za vas dvoje. Dogovorite sastanak, izađite na večeru, idite u kino – činite što god vas čini sretnima, ali činite to zajedno.

2. PRONAĐITE ZAJEDNIČKI JEZIK LJUBAVI
Svako od nas ima naučene obrasce ponašanja prema kojima djeluje. Neko ljubav pokazuje sitnim znakovima pažnje, neko voli iznenađenja, neko ukusne obroke. Iako vi neku gestu smatrate iskazivanjem ljubavi, vaš partner to možda ne vidi tako.

Pitajte partnera u kojim situacijama se osjeća najviše voljeno i zapamtite šta ga čini sretnim. Možda ste mislili kako mu ukusnom večerom iskazujete ljubav pa ćete se iznenaditi kada vam kaže da više od svega voli zajedničko vrijeme provedeno u prirodi.

3. NE ZABORAVITE NA ZAGRLJAJE
Ne prijateljski, usputni, nego onaj pravi ljubavni zagrljaj zbog kojeg su vam nekoć klecala koljena. Imajte na umu važnost te jednostavne geste koja mora trajati najmanje 20 sekundi koliko je potrebno da krene oslobađanje oksitocina, hormona sreće.

Dan započnite zagrljajem i obavezno ga ponovite prije spavanja kako biste osjetili sve njegove blagodati.