Moda Naš odabir

Žene uživaju bez grudnjaka u izolaciji, stručnjaci objasnili zašto je to loše

Estetski hirurg dr. Riccardo Frati ističe da bi nenošenje grudnjaka moglo uticati na oblik grudi, ali i pospješiti njihovo otezanje.

Mnoge influencerice i korisnice društvenih mreža pohvalile su se da su tokom karantene odbacile grudnjake, ali neki stručnjaci tvrde da bi, unatoč tome što je udobno, izostanak grudnjaka mogao dugoročno uticati na grudi.

Estetski hirurg dr. Riccardo Frati ističe da bi nenošenje grudnjaka moglo uticati na oblik grudi, ali i pospješiti njihovo otezanje. To bi, također, moglo negativno uticati na držanje žena, pogotovo onih s većim grudima.

“Potrebe vezane uz našu garderobu promijenile su se otkako većinu vremena provodimo kod kuće. Ali ipak bismo još uvijek trebale nositi grudnjak jer naše grudi moraju biti podržane – može doći do negativnog uticanja na držanje, ali i do bolova u leđima”, kazala je Victoria Shelton iz “Figleavese”, poznate kuće rublja, za “Daily Mail”.

“Grudnjak koji vam u potpunosti pristaje ne biste trebali ni osjećati. Bitno je da sve drži na pravom mjestu te da daje podršku i dojci i ramenima. To je posebno važno za žene koje imaju veće grudi”, dodala je Anna Akerlund iz francuskog brenda donjeg rublja Lousia Bracq, a doktor Frati upozorio je da nenošenje grudnjaka može uticati i na Cooperov ligament, piše “Avaz“.