Astro Naš odabir

Tip kuće koji vam odgovara na osnovu vašeg horoskopskog znaka

Savršeni dom za vas može se odrediti puno više od vaše željene lokacije i omiljene palete boja.

Zaronili smo u vaš horoskopski znak kako bismo vam pomogli da odaberete mjesto koje ćete nazvati domom. Bilo da ste Riba – ljubitelj plaže ili ambiciozni Jarac koji živi u gradu, ove vrste kuća će vam savršeno odgovarati na osnovu vaših osobina i osobnosti.

Jednom kada spoznate svoju idealnu kuću, upotrijebite svoj horoskopski znak da odredite najbolji način da je održavate čistim.

VODOLIJA – PACIFIČKI JUTAR

Nevjerovatno ste nekonvencionalni, volite živjeti pomalo nestrukturirano i veoma vam je stalo do okoline, tako da pacifički jutar ima savršen smisao za vas!

Moderna adaptacija struktura koje su u Središnjoj Aziji koristili nomadi, ove kuće su izgrađene pomoću održivih materijala, a cilj je da što je moguće manje utiču na Zemlju. Pored toga, može se postaviti na različite lokacije, što vas neće ograničiti puno kada ste spremni da idete negdje drugo.

Osim toga, znate da biste dobili priliku da objasnite drugim ljudima da je ime vašeg doma nešto neobično poput “jurta“.

RIBE – KUĆA NA PLAŽI

Vi ste umjetnička duša, maštoviti ste i volite sanjati, tako da svijetle, zanimljive boje i izgled kuće na plaži zaista dobro funkcioniraju sa vašim okruženjem.

Iako ste prilično individualisti i ne želite biti poput svih ostalih, detaljniji pogled na kuću na plaži omogućava vam da shvatite koliko svaka od njih može biti različita. A vi ćete sigurno biti jedan koji će staviti svoj spin u izgled.

Osim toga, uopće vam ne smeta što vas ova vrsta kuće postavlja bliže okeanu, što vam omogućava da u potpunosti budete u svom elementu.

OVAN – SREDNJOVJEKOVNA MODERNA KUĆA

Pustolovni ste, otvoreni i imate intenzivne potrebe da u prostoru budete sami. Nešto u skladu sa modernim domom srednjeg vijeka bilo bi sjajno. Ovi se stilovi usredotočuju na održavanje čitave kuće otvorenom, gotovo kao da se svaka soba prelijeva u sljedeću.

Ovakav dom također znači stvaranje okruženja koje vam omogućava da se osjećate povezani s prirodom. Ne želite živjeti u mjestu zbog kojeg se osjećate zatvoreno, tako da će vam ovaj izgled pružiti prostor za kojim žudite.

Iako je ovaj stil sve popularniji, njegova sposobnost prilagođavanja zaista će vam pružiti šansu da vodite put strukturiranja.

BIK – VIKTORIJANSKA KUĆA

Praktični ste, bezvremenski i privlači vas prekrasna estetika, pa nikome nije šok da je dom u viktorijanskom stilu pogodan za vas.

Ovi su domovi apsolutni klasik, a njihove upečatljive karakteristike daju sjajnu, elegantnu vibru (nije slučajno što je stil dobio ime po kraljici Viktoriji). Uz uočljive detalje poput vitraža i zamršenih stubišta, sve o ovom stilu zaista odgovara vašoj ličnosti.

Osim toga, viktorijanske domovi su izuzetno vrijedni, te će vremenom njihova vrijednost samo rasti. A vi, Bikovi, znate vrijednost investicije kada je vidite.

BLIZANCI – MEDITERSANSKA KUĆA

Vi ste eklektični, uživate u svom prostoru i živahna ste ličnost. To znači da su kuće u mediteranskom stilu savršen tip kuće za vas. Ovi stilovi obično uključuju velike staklene ploče kako bi se dom osjećao većim i povezanim s vanjskim svijetom – nešto što će vam se zaista svidjeti.

Također uživate u društvenom stvaranju i stvaranju zabavne atmosfere, a zanimljivi detalji i veliki prostori za okupljanje na otvorenom, koji su povezani s tim strukturama, savršeno će se uklopiti u sve društvene događaje na koje biste se mogli odlučiti.

Kao plus, ove strukture obično imaju svijetle boje i jedinstvene detalje, tako da ćete se sigurno istaknuti i zaista obratiti pažnju na energične i zanimljive aspekte vaše ličnosti koje volite pokazivati.

RAK – ENGLESKA VIKENDICA

Suosjećajni ste, ugodni i volite se osjećati kao kod kuće. Zbog toga će vam engleska vikendica odgovarati. Imate tako veliko srce za ljude i uživate u stvaranju opuštajuće atmosfere za svoju obitelj i prijatelje, tako da vikendica to zaista može stvoriti za vas.

Ova vrsta strukture pruža vam onaj klasični osjećaj “kod kuće” koji želite postići, a drugima pružate priliku da se uz vas osjećaju ugodno i opušteno.

Osim toga, želite prostor koji vam omogućuje da pobjegnete od svijeta i povučete se u vlastite misli. Engleska vikendica može vam pružiti tu privatnost, ovisno o tome gdje je smjestite!

LAV – DVORAC

Vi ste uzbudljivi, karizmatični i u centru pažnje, tako da bi dvorac (ili građevina slična dvorcu) bio odličan izbor za vas! Ideja o životu u dvorcu nekim ljudima može izgledati kao bajka, a može se činiti i naopakom, ali vi ste izuzetno odlučan i tvrdoglav znak i želite da živite život po svojim uvjetima.

Ovaj stil ima izuzetno upečatljive karakteristike i traži da zapamtite ideju o kuglicama i kraljevskom okupljanju – nešto što vam ne smeta ni najmanje. Ne samo da želite biti domaćin skupa, nego želite da to bude najbolja zabava koja se ikada održala.

Možete se povući i biti sami kada trebate i imati dovoljno prostora za opuštanje!

DJEVICA – MOERNA KUĆA

Vi ste praktični. efikasni i volite da vam život izvana bude jednostavan. Zbog čega bi moderan stil bio savršen za vas.

Vi volite voditi svoj život u redu i da stvari budu strukturirane kako želite – a moderan i elegantan pristup omogućava vam da imate kontrolu nad time kako stvari izgledaju.

Ipak vam ovaj pristup ne daje samo veliku kontrolu, već određenu slobodu da stvari učinite vlastitim i omogućuju vam da svoje vlastite ideje izložite kako biste istinski predstavljali tko ste.

VAGA – FRANCUSKA PROVINCIJSKA KUĆA

Vi ste umjetnička duša, romantični i volite imati ljude oko sebe, tako da nije čudo što bi vas francuski provincijal privukao. Želite postići sklad i ravnotežu, a ova vrsta strukture dobro odgovara ovoj potrebi zbog uravnoteženih i simetričnih proporcija.

Uz to, ove vrste domova daju eleganciju, a da pritom ne morate prijeći vrh, što je savršen opis sebe.

Plus, ove kuće imaju obilje unutarnjeg i vanjskog prostora koji će vam omogućiti zabavu bez  da brinete da li će biti dovoljno prostora za sve goste.

ŠKORPIJA – BRVNARA

 

Vi ste tajanstveni, privatni i intrigantni. Stoga će vam se brvnara možda više dopasti nego što mislite.

Ova vrsta skloništa može biti izgrađena jednostavna ili ekstravagantna koliko želite – mogućnosti su beskrajne! Ovu vrstu domova obično možete pronaći na mnogo privatnijim lokacijama, što je savršeno za vas da se povučete i pobjegnete iz vanjskog svijeta, i ne morate brinuti o radoznalim susjedovim očima.

Uz to, u kabinama za brvnare uvijek je povezan i tajni zrak, a to je tačno onakav način na koji vam se sviđa.

STRIJELAC – MALA KUĆA

Optimistični ste, putnik i spremni ste osvojiti svijet, zbog čega sićušna kuća nije samo sjajna opcija, već je očito najbolja za vas.

Mrzite ideju da vas bilo što spriječi da živite život kakav želite i to je jedan od koncepata na koje je usredsređena malena kućna ludost. To vam omogućava da ne samo da prilagodite ono što je važno za vas, već i omogućava vam da putujete gdje god želite. Možete dodati aspekte koji su vam potrebni, zadržavajući tako dijelove koji vas čine pojedinac.

Ovaj stil omogućuje vam da odaberete i putujete gdje god vam srce želi i ne morate brinuti o posljedicama fiksirane strukture.

JARAC – STAN

Vi ste orijentisani prema karijeri, tvrdoglavi i odani, pa bi se gradski stan dobro uklopio sa vašim životnim stilom.

Lociranje u većem gradu koristilo bi vam na mnogo načina; ne samo da možete pronaći mjesto na kojem možete umrežiti se s potencijalnim klijentima, već vam iznajmljivanje može pružiti priliku da se preselite kada je to potrebno, a istovremeno vam daje i strukturu s kojom možete živjeti i cijeniti je.

Pored toga, gradski stanovi imaju tendenciju da imaju elegantan i izrazit izgled koji će odgovarati vašim estetskim interesima.