Dom&Putovanja

Bakinina ljubav prema prvom unuku – najsavršenija ljubav na svijetu

Kineska poslovica kaže: Najsavršenija ljubav je ljubav bake prema prvom unuku. I to je istina. Iako se klasična slika bake promijenila, one će uvijek zauzimati važno mjesto u životu djece, prenosi “Uspesna žena“.

Kad dobiju prvog unuka, neke žene osjete da time započinje njihova starost. Međutim, prvi kontakt sa malim djetetom ispunjava život i daje mu smisao. Bake tada shvataju kako su ne samo odgajile sopstvenu djecu, već i doživjele da vide nastavak svoje loze.

Bake se trude da budu podrška i pomoć u životu malog novogčovjeka.

Imajte u vidu da današnje bake vode aktivan život i mnoge još rade, pored ostalih uloga koje imaju u životu.

Kada žena dostigne ovu fazu, odnos između majke i kćerke se popravlja. One postaju prijateljice, spremne da razmjenjuju iskustva.

Treba napomenuti da bake igraju važnu ulogu u životu svojih unuka, pošto su im velika emotivna podrška. Zato roditelji treba da priznaju njihov trud i budu pažljiviji prema starijoj generaciji. Treba da to usade i svojoj djeci.

Bake žele da zadobiju ljubav svojih unuka i da im posvete što više vremena. One su pune nježnosti, ali se trude da pronađu ravnotežu između povezanosti i slobode, ne gubeći pritom svoju čarobnu ulogu.

Kakve su vaše najljepše uspomene na baku?