LifeStyle

Austrija na dobrom putu: Za 24 sata zabilježili čak šest puta više oporavljenih nego novozaraženih!

Prema najnovijim podacima univerziteta Johns Hopkins, u ovoj zemlji je u posljednja 24 sata zabilježeno 140 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ali se oporavilo čak 888 osoba.

Austrija je jedna od vodećih zemalja kada je u pitanju borba s koronavirusom. Već danima imaju relativno stabilno stanje s manjim oscilacijama u broju novozaraženih osoba. Tako je u posljednja 24 sata potvrđeno 140 novozaraženih. Također je u posljednja 24 sata umrlo 17 osoba.

Ipak, ono što je veoma važno jeste da se u istom tom periodu oporavilo čak 888 osoba, što je šest puta više u odnosu na broj novozaraženih i to dovoljno govori o trendovima u Austriji. Shodno tome, Austrija je već napravila plan relaksacije uvedenih mjera te se očekuje da će u narednom mjesecu u znatnoj mjeri život vratiti u normalne tokove, piše “Klix.ba”.

Ukupno je do sada u ovoj zemlji zabilježeno 14.476 slučajeva zaraze koronavirusom, dok je broj oporavljenih u ovom trenutku 8.986. Ukupno je do sada 410 osoba umrlo od posljedica zaraze koronavirusom.