Porodica Naš odabir

Htjela donirati jetru 27-godišnjem sinu koji umire od raka, pa otkrila užasnu istinu…

Majka koja je svom umirućem sinu htjela donirati dio jetre nakon pretraga je saznala da on nije njen sin i da je prije gotovo 28 godina došlo do zamjene beba u bolnici.

Kineskinja, koja je medijima poznata samo kao Gospođa Xu, dobila je šokantne vijesti nakon što je njenom 27-godišnjem sinu Abinu dijagnosticiran rak jetre u završnoj fazi.

Ljekari su roditeljima objasnili da mu je najbolja šansa za preživljavanje transplantacija jetre, a majka je odmah ponudila svoju jetru, piše Lad Bible.

No nakon što su proveli pretrage, ljekari u bolnici Zhongshan u Šangaju shvatili su da njena krvna grupa ne odgovara krvnoj grupi njenog sina. Nakon toga su proveli DNK test i pokazalo se da on nije njen biološki sin.

Naime, Abin je bio jedan od tri dječaka koji su se rodili u istoj bolnici 15. juna 1992., a čini se da je zbog greške osoblja Gospođa Xu dobila tuđe dijete.

Njen biološki sin, kojeg mediji nazivaju Awu, završio je s porodicom Guo u gradu Zhumadianu. Porodica Guo također nije imala pojma da odgaja tuđe dijete.

Gospodin i gospođa Xu su potražili biološkog sina, skrivajući istinu od Abina u strahu da bi mu ova vijest mogla još više narušiti zdravlje.

“Kad sam našla njegovu biološku majku, saznala sam da je nositelj hepatitisa B. Njen sin je zbog toga trebao dobiti visoku dozu cjepiva, ali dobio ju je moj biološki sin. Zbog toga je Abin dobio rak u tako mladoj dobi. Za ovu je cijelu tragediju odgovorna bolnica”, ispričala je Gospođa Xu.

Slučaj je prijavila policiji, no pokazalo se da njen biološki sin radi upravo u toj policijskoj stanici koju je kontaktirala. Njegovi kolege su prvo mislili da je riječ o šali.

“Kolege su me kontaktirale da provjere detalje i tako sam prvi put u životu upoznao svog biološkog oca i amidžu. Bio sam zaprepašten. Nisam mislio da je moguće da se tako nešto dogodi. Bio sam preplavljen emocijama, teško mi je to riječima opisati”, rekao je Awe.

Dodao je da su mu ljudi s kojima je odrastao pružili sve i da se nada da će cijela situacija završiti najbolje za obje strane.

“Jedni i drugi su moji roditelji. Ne želim da itko od njih bude povrijeđen”, zaključio je.

Zasad još nije poznato je li Abin, koji još uvijek ima šansu da preživi ako mu nađu odgovarajućeg donora, saznao istinu, piše Daily Mail.

Bolnica u kojoj se dogodila zamjena otvorila je istragu.

“Sad bi zaista bilo teško naći osobu koja je kriva za zamjenu, no najvažnije je da porodice dobiju kompenzaciju”, rekao je direktor bolnice Zhang Yijie.