Poznati Naš odabir

Lepa Brena otkrila kako uspijeva sačuvati mir u kući: Svi to mudro radimo!

Odmor mi je to što ne kupujem ništa, jer sam zbog posla decenijama bila u frci da nabavljam garderobu i šminku. U takvoj gužvi često sam jela bilo šta, samo da ne budem gladna. Punih 40 godina živjela sam u ludnici

Najveća muzička zvijezda ovih prostora Lepa Brena dane u izolaciji, koje provodi sa suprugom Slobodanom Bobom Živojinovićem i njihovom dvojicom sinova Stefanom i Viktorom, koristi da se konačno posveti svim onim sitnim zadovoljstvima za koje nije imala vremena tokom 40 godina duge i intenzivne karijere. Njena generacija je, kaže, vaspitana prema izreci: red, rad i disciplina, te joj zato izolacija ne pada teško.

Posljednjih 20 godina nisam bila posvećena sebi. Ostala sam željna kuće, a kao racionalna osoba, u svemu tražim duhovni mir, ali i to da se svaki član moje porodice osjeća dobro, stabilno i sigurno. Fale mi prijatelji i publika, da ih sve zagrlim i kažem im koliko mi znače. Ali, moramo da budemo strpljivi. Ovo je svojevrsno čišćenje nas samih, Planete u ekološkom smislu, ali i vrijeme naznaka za neke velike promjene između svjetskih sila” – kaže Brena za srbijanske medije, ne krijući da je zabrinuta za zdravlje svojih najmilijih.

Nekoliko prijatelja nam je oboljelo, pa ni Bobi ni meni nije svejedno. Viktor i Stefan su s nama, a Filip je sa svojom porodicom. Ipak, kada smo upućeni jedni na druge, situacija je delikatna. Srećom, živimo na velikom prostoru, svako ima svoj kutak, kuha kad hoće ili se bavi sportom. Nismo navikli da provodimo ovoliko vremena zajedno, ali mudro prelazimo preko onoga što nam zasmeta. Svjesni smo da sada nije trenutak ni za kakve rasprave. Punih 40 godina živjela sam u ludnici i prija mi mir. Organizam je počeo da mi naplaćuje sve što sam radila pogrešno” – govori Brena.

I ona poput mnogih drugih žena ovo vrijeme koristi i da se posveti kućnim obavezama.

Mudroj ženi ne može da bude dosadno. Uz roditelje smo sestra, brat i ja naučili da radimo sve: krečimo, farbamo, a uz majku, koja je bila krojačica, i da šijemo. Sada po njenim savjetima uređujem i baštu” – kaže Brena i dodaje:

Odmor mi je to što ne kupujem ništa, jer sam zbog posla decenijama bila u frci da nabavljam garderobu i šminku. U takvoj gužvi često sam jela bilo šta, samo da ne budem gladna. Organizam je počeo da mi naplaćuje sve što sam radila pogrešno, pa jedem samo kada sam gladna i izbjegavam meso” – kaže pjevačica za „Kurir Stars“.

Ove godine Brena puni 60 godina. Okrugli broj joj se čini nestvarnim.

Ni ja ne mogu da shvatim da uskoro punim 60 godina, ne osjećam se tako. S druge strane, mediji su agresivni prema ženama. Kozmetiku reklamiraju mlade žene, u modi postoje veličine 36 i 38, na pistama su manekenke od 16 godina. Marginalizovana je žena poslije pedesete, što je atak na svaku njenu boru. Ženu treba posmatrati kroz svih 360 stepeni. Ja u svakoj osobi vidim ljepotu. Što sam starija, sve više cijenim mudrost i njegovanost, a naročito inteligenciju, jer inteligentan čovjek zaslužuje poštovanje i pažnju. Ovih mojih 60 su mi i lijepe i slatke, ali sada mi se čini i minorne zbog čitave kompleksne situacije.

Bobin sin iz prvog braka Filip prije skoro godinu je postao otac. Brena kao i cijela njihova porodica neizmjerno uživaju u društvu malenog dječaka.

O rođendanima više ne razmišljam, ali volim da sam tog dana s ukućanima. Veliku radost u život nam je unio i mali Aleksandar, koji će uskoro da prohoda. Ostvarila sam mnoge svoje snove, pa uživam da gledam kako nam djeca odrastaju. Moja karma je da usrećujem ljude. Koncentrisana sam na to da ovi trenuci prođu, a onda ćemo slaviti i rođendan i život“– kaže Brena.