Poznati Naš odabir

Kate Winslet nije trebala glumiti u Titanicu, ulogu su prvo ponudili ovoj glumici

Neki su likovi iz filmova postali ikone upravo zbog glumaca koji su ih glumili pa je mnogima teško zamisliti kako bi ti filmovi izgledali da su te uloge dobili neki drugi glumci.

Neki su likovi iz filmova postali ikone upravo zbog glumaca koji su ih glumili pa je mnogima teško zamisliti kako bi ti filmovi izgledali da su te uloge dobili neki drugi glumci. Mnogi od glumaca koji su na kraju dobili (i savršeno odglumili) određene uloge redateljima zapravo nisu bili prvi izbor.

Ekipa s BrightSidea provjerila je koji su legendarni likovi trebali izgledati sasvim drugačije.

1. Titanic

Teško da danas u DiCaprijevom naručju u Titanicu možemo zamisliti ikog drugog osim Kate Winslet, no ona je tu ulogu dobila tek nakon što ju je odbila Claire Danes, koja se prije toga proslavila glumeći s Leonardom u filmu Romeo and Juliet te nije bila zainteresirana za još jednu sličnu romantičnu ulogu.

“Iskreno, već sam snimila taj romantični epski film s Leonardom i nisam to imala u sebi”, rekla je Claire u jednom intervjuu, te dodala da ni malo ne žali zbog te odluke.

2. Little Women

Ulogu Meg je trebala dobiti Emma Stone, no ona ju je odbila jer je u to vrijeme promovirala film The Favourite pa je ulogu umjesto nje dobila njena imenjakinja Emma Watson.

3. Gossip Girl

Glumica Jennifer Lawrence željela je ulogu Serene Van Der Woodsen u seriji Gossip Girl i navodno ju je jako razočaralo što je nije dobila. Umjesto nje, tu je bila neponovljiva Blake Lively.

Agencija /

4. Can You Ever Forgive Me?

Melissa McCarthy je ulogom u filmu Can You Ever Forgive Me? zaradila nominaciju za Oscara, ali tek nakon što je Juliene Moore dobila otkaz. Moore je u jednom intervjuu priznala da ju je redateljica Nicole Holofcener otpustila.

“Imale smo različite ideje oko toga u kom smjeru bi se lik trebao razvijati pa mi je dala otkaz”, rekla je Moore.

5. How the Grinch Stole Christmas

Kome drugom biste povjerili ulogu Grincha nego šašavom Jimu Carreyju? Kako navodi Vulture, redatelj je promišljao da je povjeri Eddieju Murphyju ili Jacku Nicholsonu.

6. The Notebook

Agencija /

U jednoj od najpoznatijih ljubavnih priča savršen su par zaigrali Ryan Gosling i Rachel McAdams, ali mnogi ne znaju da je u izboru za glavnu žensku ulogu bila i Britney Spears koja je čak bila na audiciji s Goslingom, a on je za ET ispričao da je zaista dobro glumila. Ulogu je navodno odbila Jessica Simpson jer redatelj nije htio izbaciti scenu seksa.

7. Jumanji

U devedesetima se Scarlett Johanson pojavila na audiciji za ulogu u filmu Jumanji, no ulogu je na kraju dobila Kirsten Dunst.

8. Sister Act

Sjećate se Whoopi Goldberg kao šašave redovnice? Uloga je zapravo bila namijenjena Bette Midler, no ona ju je odbila jer se bojala da se njenim fanovima neće svidjeti.

9. Monster’s Ball

Agencija /

Glumica Angela Bassett odbila je ulogu Leticije u filmu Monster’s Ball jer je smatrala da je uloga “stereotipna i ponižavajuća”. Halle Berry je ta uloga donijela Oscara.

10. Million Dollar Baby

Djevojku od milijun dolara savršeno je odigrala Hillary Swank, no jedna od prvih kandidatkinja za ulogu bila je Sandra Bullock. Ona ju je odbila i umjesto toga snimila nastavak filma Cura na zadatku.

11. Fifty Shades of Grey

Žene diljem svijeta poludjele su za misterioznim Christianom Greyom kojeg je odglumio zgodni Jamie Dornan, no on je tu ulogu dobio tek nakon što ju je odbio Charlie Hunnam, koji je tad bio previše zauzet glumeći u seriji Sons of Anarchy.

Agencija /

(Index.hr)