Poznati Naš odabir

Marilyn Monroe njegovala je svoju kožu posebnim sapunom

Make-up muzej iz Njujorka objavio je detalje njege kože slavne glumice i legendarne plavuše Marylin Monroe, javlja Dazed Digital.

Muzej otkriva, po prvi put, da je ritual njege Merlinki prepisao mađarski dermatolog Dr Erno Laszlo, dana 17. marta 1959. godine.

Informacija je objavljena u sklopu izložbe “Pink Jungle: 1950s Makeup in America”, te je otkriven podatak s tačnim instrukcijama za slavnu glumicu, odnosno koraci kojima je njegovala kožu ujutro i naveče.

Koža Marylin Monroe bila je suha, te je najvažnije bilo hidratizovati njezinu kožu. U uputstvima koje su objavljene takođe se navodi kako joj dermatolog savjetuje da ne konzumira orašaste plodove, čokoladu, masline, kamenice i školjke”, izjavila je Patricia Schuffenhauer, istoričarka brenda Erno Lazslo, koji još postoji.

Za jutro je dermatolog Merlinki savjetovao da opere lice i vrat toplom vodom s Erno Laszlo Active Phelityl sapunom. Zatim je trebala nanijeti Erno Lazlo Normaliser Shake-It toner, uz pomoć natopljene pamučne krpice. Nakon toga je išla krema za oči Erno Laszlo pHelitone, a onda i Duo-Phase puder za lice.

Večernja rutina bila je ista kao i jutarnja, a kad je išla na događaje, koristila je kremu za oči za čitavo lice, uključujući vrat i dekolte.

Višak kreme odstranila bi maramicom te opet stavila Duo-Phase puder.

Prije odlaska u krevet lice bi očistila uljem Erno Laszlo Active Phelityl Oil te nakon toga stavila kremu za lice Erno Laszlo Active Phelityl Cream. Potom bi koristila Erno Laszlo Controlling Lotion za nos i bradu te pustila da se upiju.

Izložba “Pink Jungle: 1950s Makeup in America” trebala je da bude otvorena u maju, ali zbog pandemije to je odgođeno.