Ljepota Naš odabir

Šampon od sode bikarbone vraća kosi prirodan sjaj

Popularnost sode bikarbone raste iz dana u dan. Soda bikarbona je uobičajeni kućanski proizvoda koji se prodaje pod raznim imenima.

Ima mnogo više koristi nego što mislite, a sve zahvaljujući svojim nevjerojatnim svojstvima za čišćenje. Ipak, jeste li znali da sodu bikarbonu možete koristiti i za pranje kose?

To je moguće jer spojevi koji se nalaze u sodi služe i za uklanjanje kiselih nečistoća. Neznatno abrazivne čestice i blage alkalne prirode čine sodu bikarbonu učinkovitom opcijom za šamponiranje, piše Aura.

Šta će vam trebati:

– voda
– prazna posuda
– soda bikarbona
– čaša za mjerenje
– čajna kašičica
– lijevak

Upute:

Pomještajte dio sode bikarbone s dijelom vode (ostaviti malo prostora na vrhu, tako da možete tresti smjesu za miješanje). Namočite kosu. Smjesu protrljajte ravnomjerno. Istinite na kožu. Nakon toga nježno umasirajte u vlasište.

Smjesa neka stoji tri minute. Ako je potrebno raščeljajte smjesu do samih vrhova. Isperite kosu temeljito s toplom vodom. Nakon što ste oprali kosu, nanesite ocat za ispiranje.

Sirće za ispiranje

Iskombinujte dio jabučnog sirćeta i četiri čaše vode. Kako bi izbjegli miris sirćeta, dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja lavande, ljute metvice, i / ili ružmarina u smjesu.