LifeStyle Naš odabir

Žena pokazala kako u jednoj minuti napraviti masku od čarape i to bez šivanja

Safia Aggoune podijelila je na TikToku trik kako ekspresno napraviti masku od čarape, a hiljade ljudi su ostale impresionirane.

Iako su se mnogi složili da je ovo “najjednostavnija DIY maska koju su vidjeli”, bilo je i onih koji su upozorili da “jedan sloj pamuka definitivno nije dovoljna zaštita”.

Mogli ste staviti jedan sloj druge tkanine ispod čarape, ali i samo jedan sloj je bolji nego nijedan”, istaknuo je jedan od korisnika ove društvene mreže.

Stručnjaci se slažu kako maske koje sami napravite ne mogu pružiti istu razinu zaštite kao medicinske maske, ali to nije zaustavilo mnoge ljude da na društvenim mrežama podijele svoje načine izrade maski.

Ipak, Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) ističe da su platnene maske za lice napravljene od tkanina koje imate kod kuće također učinkovite u sprečavanju širenja virusa, piše The Sun. No pozivaju ljude da ne zaborave temeljito očistiti takvu masku nakon svake uporabe i preporučuju pranje u perilici rublja, prenosi “Index“.

@safiaaggouneMaak een mondmasker van een sok##mondmasker ##inventief ##hoemaakjeeenmondmaskervaneensok ##2bfunkychick ##covid_19 ##bescherming ##momsontiktok

♬ origineel geluid – safiaaggoune