Ljubav&Veze Naš odabir

‘Odmjereni ljubavnik’ ili ‘majstor užitka’? Ovom metodom pronađite idealnog ljubavnika!

Zanima vas kakvi ste u ljubavi, seksu i partnerskim odnosima? U potrazi ste sa svojom ‘drugom polovicom’, ali niste sigurni što točno tražiti?

Prema dr. Britney Blair, psihologinji koja stoji iza aplikacije za seksualni wellness pod nazivom Love, postoji 12 tipova ljubavnika. Upravo ovom metodom koristi se Blair koja je sa svojim timom razvila alat koji pomaže ljudima da prepoznaju kojem tipu ljubavnika pripadaju, te im daje savjete prilagođene tom tipu osobnosti za potragu za partnerom.

Mudra/promišljen  

Hipertenzija? Ako piješ ujutro, krvni pritisak će ti biti 120/80

 

Što vam treba: Volite se osjećati povezano, podržano i ugodno u vezi s partnerom, to je preduvjet za uživanje u seksu. Neki bi mogli reći da ste izbirljivi, ali za one koji vas poznaju, seksualno zadirkivanje i nadmetanje samo je dio predigre u stvaranju  intenzivnog seksualnog iskustva.

Vaš savršeni ljubavnik: Kad dođe vrijeme za istraživanje novog teritorija u spavaćoj sobi, treba vam netko znatiželjan, tko će prihvatiti da mu se prepuštate polako. U krevet idite samo s nekim tko je spreman uzeti u obzir vaše potrebe i želje. Zbog toga ćete na kraju završiti  s nevjerojatnim i ljubaznim ljubavnicima koji znaju zadovoljiti vaše tijelo i mozak.

Buntovnica/otpadnik 

Kakvi ste: Samovjereni, seksualno nabijeni i uvjereni da znate sve što vam je potrebno, ne želite ništa više od dobrog provoda! Žene su vrlo intenzivne ljubavnice, sa strašću za iskušavanje novih stvari i divljim seksualnim duhom.

Što vam treba: Vaša seksualna sloboda omogućava vam seks koji želite i drugi mogu lako osjetiti vaš seksualni duh.

Vaš savršeni ljubavnik: Možda niste tip osobe koja ‘ima neki tip’, jer vam se sviđaju različiti ljudi. Ne morate biti u čvrstoj i stabilnoj  vezi da biste se seksualno otvorili. Za vas zadovoljstvo dolazi na prvom mjestu.

Pustolov/Avanturistica 

Kakvi ste: Seksualni i moćni, ne pokazujete strah kad je u pitanju istraživanje seksualnih mogućnosti, posebno s nekim kome vjerujete.

Što vam treba: Za vas je seks također iskustvo povezivanja, jer uključuje barem dvoje ljudi.

Vaš savršeni ljubavnik: Da bi partnerstvo uspjelo, avanturistima je potreban i divlji seks i duboka emocionalna veza. Ali prvo se moraju osjećati sigurno u partnerstvu.

Romantičar/romantičarka 

Kakvi ste: Ulazite u duboko povezano partnerstvo i učinit ćete sve što je potrebno za stvaranje romantične bajke.

Što vam treba: Seks doživljavate kao produžetak veze koju imate s nekim. Ako ste rezervirani, može vam trebati vremena da pronađete partnera u kojeg možete vjerovati i s kojim se osjećate sigurno.

Vaš savršeni ljubavnik: Ne želite da se vaš ljubavnik osjeća kao seksualni objekt, zato jako brinete o tome da se druga strana osjeća voljenom i cijenjenom. I dok god se ne osjećate sigurno pored nekoga, ne spuštate svoje ograde. Kad se zaljubite, to je obično fatalno.

Altruist/požrtvovna

Kakvi si: Nesebični, velikodušni i intuitivni, te divni u spavaćoj sobi, jer volite zadovoljiti drugu stranu.

Što vam treba: Ništa vam nije ljepše od pogleda na vašeg partnera izgubljenog u naletu strasti. Ako se nešto poremeti i ne uspijete otprve, vrlo brzo se prilagođavate i trudite ostvariti taj cilj.

Vaš savršeni ljubavnik: Volite biti posvećeni partnerovom seksualnom užitku. To se ne odnosi samo na fizičku stranu, jer želite se osjećati i povezano sa svojim partnerom. Spremni ste na uzajamnu predanost i potpuno se prepuštate, pogotovo ako se u vezi osjećate cijenjeno.

Filozof/mudrica

Kakvi ste: Svjesni i otvoreni prema vlastitim željama, nije vam nepoznat erotski sadržaj u časopisima ili filmovima, volite erotsku  fantaziju. Jedna od vaših najvećih seksualnih snaga je mogućnost da iskoristite snagu svoje mašte za istraživanje seksualnih želja i pomicanja granica.

Što trebate: Bilo bi važno da partner ima slične sklonosti.

Vaš savršeni ljubavnik: Ne plašite se rizika ili eksperimentiranja i zadovoljni ste sobom. Ali, možete biti rezerviraniji prema drugima i često vam treba vremena da se osjećate ugodno prije nego što istražite seksualne želje s drugim.

Osvajač/šarmerica

Kakvi ste: Koketirate, oslobođeni ste predrasuda i zabavni; seks je za vas gotovo rekreativna aktivnost u kojoj stvarate veze s drugima.

Što vam treba: Seks s novim partnerom, ili više njih može biti nešto što ćete često željeti u životu. Budući da se ne bojite tabua i slobodni ste od prosuđivanja, nema razloga da to ne ostvarite – izađite u noćne klubove, na rave party i druga mjesta za uživanje.

Vaš savršeni ljubavnik: Nije vas briga što drugi misle o vama, pa vas ne zanima hoće li vas netko osuditi, vi se jednostavno prepuštate  zadovoljstvu i seksu.

Strastvena/predan

Kakvi ste: Vjerni, iskreni i predani, jednostavno cvjetate u monogamnom odnosu.

Što vam treba: Najbolje se osjećate kad je erotska veza između vas i vašeg partnera čvrsta i volite da sve ostane među vama.

Vaš savršeni ljubavnik: Zaljubiti se i ostati zaljubljen vrlo je važno i za vaš seksualni život. Ono što vas uzbuđuje je način na koji je vaš odnos strukturiran i kako se seks događa unutar tog sigurnog prostora. S pravim partnerom redovito uživate u seksu i maštanju te razmišljanju o seksu.

Muza/karizmatik

Kakvi ste: Karizmatična osoba koja zrači visokom seksualnom energijom. Vrlo ste ekspresivni, koristite govor tijela i očiju i skloni ste gestikulirati, a manje koristite riječi.

Što vam treba: Za vas je intimnost i povezanost s partnerom već zadovoljstvo. Želite biti obožavani, željeni, voljeni. Želite da vas miluju, dodiruju i ljube, u potpunosti prihvaćajući vašu ulogu primatelja užitka.

Vaš savršeni ljubavnik: Treba vam partner koji je spreman na stalno davanje u krevetu i može iščitati što vam odgovara.

Suverena/majstor

Kakvi ste: Seksualna sila. Majstor ste užitka, odličan komunikator i samouvjereni ljubavnik.

Što vam treba: Volite malo koketirati, te da se stvari odvijaju polako. Igrate na sigurno.

Vaš savršeni ljubavnik: Vi ste prirodno dominantni, ali vam je ipak potreban partner kojem možete dozvoliti da preuzme odgovornost za istraživanje i upravljanje novim načinima vođenja ljubavi.

Znalac/stručnjakinja 

Kakvi ste: Iako ste prirodno rezervirani, vi ste pažljiv ljubavnik i ne odlazite u krevet s bilo kim.

Što vam treba: Osim što primate zadovoljstvo, volite i davati svom partneru ono što njima treba. Za vas je ugađanje partneru način povezivanja.

Vaš savršeni ljubavnik: Vi prirodno preuzimate ulogu ‘učenika’ svom preferiranom iskusnom partneru. To se hrani vašom željom da se osjećate zaštićeno. A kad sretnete pravog ili pravu, ta dinamika pomaže da se stvori ugodno i uvjerljivo partnerstvo.

Senzualna/Maštovit

Kakvi ste: Seks vam je jako važan i općenito važan dio života.

Što vam treba: Tragač za užitkom u srcu. Uživate u dubokoj senzualnosti; od masaže do grljenja i ljubljenja, do nježnog milovanja vašeg tijela.

Vaš savršeni ljubavnik: Netko s kime možete danima ležati potpuno goli, dodirivati se i istraživati, ​​s ljubavlju i lakoćom. Seks često za vas može biti duhovno i fizičko iskustvo koje vas oduševljava, prenosi Cosmopolitan.