Ljubav&Veze Naš odabir

Put do fantastičnog orgazma: Isprobajte najjednostavniji trik

Dobar seks djeluje kao oslobađanje, a glasno stenjanje je dio tog procesa i ono vam omogućava potpuno uranjanje u zadovoljstvo, smatraju stručnjakinje za seks i ljubavne odnose.

Žene stenju tijekom vrijeme seksa kako bi na neki način komunicirale sa svojim partnerima i dale im do znanja da uživaju u onome što im rade” – kaže Nicole Buratti, stručnjakinja za seks i ljubavne odnose.

Kaže kako je to znak da se u krevetu sve odvija baš kako treba, vlada zadovoljstvo i užitak te da partneri vode jedno drugo do vrhunca. Stenjanje je, napominje, najčešće nehotična reakcije do koje dolazi tijekom seksa, iako postoje pojedinci koji to stenjanje namjerno malo više naglase kako bi užitak bio još snažniji. U tome nema ništa loše, smatra dr. sc. Laurie Mintz, autorica knjige ‘Becoming Cliterate’.

Jedno istraživanje je pokazalo da što dublje proživljavate seksualno iskustvo, zvukovi koje tada proizvodite mogu biti manje potisnuti. Vaše vlastito stenjanje tako služi jačanju vlastitog uzbuđenja” – pojasnila je.

Dobar seks djeluje kao oslobađanje, a glasno stenjanje je dio tog procesa i ono vam omogućava potpuno uranjanje u zadovoljstvo.

Kada žena stenje tijekom vođenja ljubavi, grlo se otvara, disanje se usporava, a mišići na dnu zdjelice se opuštaju. To zna dovesti do zapanjujućeg orgazma” – dodala je Laura Mintz.

Ipak, postoje ljudi koji nisu glasni tijekom seksa, tihi su i ne proizvode glasne uzdahe i stenjanje – i to je sasvim u redu.

Glasni zvukovi pomažu nekim ljudima da se uzbude i dožive zadovoljstvo, a drugima to smeta. Ponekad glasno stenjanje ili čak vrištanje odgovara trenutnom raspoloženju, a katkad biste radije uživali u tihom seksu. Važno je činiti ono od čega se osjećate dobro” – kaže Nicole Buratti.

Može li se glasno stenjanje naučiti?

Iskreno, to je nešto što preporučujem. Probajte glasno stenjati dok ste sami. Sljedeći put se tijekom masturbacije prepustite glasnom stenjanju. Započnite sa dubokim udahom pa ispuštajte zrak polako i uzdišite tako da se to čuje. Obratite potom pažnju kako to djeluje na seksualno iskustvo te osjećate li se dobro nakon toga” – savjetuje Buratti.

Također, pokušajte o tome razgovarati partnerom i zajedno pokušati voditi ljubav glasnije. Imajte na umu da jačina stenjanja i drugi zvukovi koji nastaju tijekom seksa, ovise od čovjeka do čovjeka i ne postoji univerzalno pravilo za to. Zato je važno obratiti pažnju na vlastito iskustvo i iz njega izvući ono najbolje. Važno je opustiti se i prepustiti užitku.

Imajte na umu da laži u vezi nisu poželjne pa se suzdržite od glumljenja orgazma i lažnog stenjanja – to neće niti na koji način pomoći vašoj ljubavnoj vezi niti seksualnom životu.

Glumljenjem samo učimo partnera da zapravo radi ono što nam ne odgovara i ne djeluje na naše seksualno uzbuđenje” – pojasnila je Laurie Mintz, a prenosi Woman’s Health.

Kao i u svim aspektima života, iskrenost je najbolji način da vođenje ljubavi bude prisnije, opuštenije, ugodnije, a time i uzbudljivije.