Poznati Naš odabir

Skromna seljančica pretvorila se u “bombu”: Kako sada izgleda Milijana iz Đekne

Čitav Balkan pamti je po ulozi naivne Milijane iz serije “Đekna još nije umrla, a ka’ će, ne znamo”.

Tada je bila mlada, neiskusna i tek na drugoj godini Akademije, a danas u 54. mnogi kažu da je postala prava bomba!

Hrvatska glumica Arijana Čulina (54), glumačku karijeru je počela kada ju je poznati crnogorski reditelj Živko Nikolić pozvao da igra ulogu Milijane u legendarnoj seriji “Đekna još nije umrla, a ka’ će, ne znamo”.

Ona je tada, krajem osamdesetih bila na Akademiji u Beogradu, a ova uloga bila je toliko autentična da je se i 30 godina nakon emitovanja serije svi sa naših prostora sjećaju, prenosi “Žena“.

Iako je igrala u brojnim hrvatskim humorističkim serijama, Čulina je tek nedavno debitovala na filmskom platnu. Naime, Arijana je, s ekipom filma “Ne gledaj mi u tanjir” gostovala na FEST-u, prije tri godine, na kom je dobila nagradu za najbolju žensku ulogu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arijana Culina (@arijanaculina) on

Ovo je za mene jedan vrlo emotivan trenutak i sad znam kako se osjećaju ovi na dodjeli Oskara. Samo da mi ga ne uzmu sada” – našalila se ona po preuzimanju nagrade i dodala da je nagradu posvetila profesoru Predragu Bajčetiću, u čijoj klasi je i diplomirala glumu.

Malo njih zna da je ova glumica, koja ima stalni angažman u splitskom pozorištu završila i muzičku školu, na odsjeku za solo pjevanje. Publika u regionu je gledala i u seriji “Ruža vjetrova”.