Poznati Naš odabir

Britanski “Daily Star” pisao o potezu Hane Hadžiavdagić i nazvao je “bosanskom Paris Hilton”

Nakon što je prije nekoliko dana objavila svoju fotografiju na kojoj je u Photoshopu potamnila kožu Hana Hadžiavdagić je prvo završila na Redditu, a sada je o njoj pisao i britanski Daily Star.

Napisali su da je Hana Hadžiavdagić na ovaj način željela iskazati podršku borbi protiv rasizma.

Bosansku Paris Hilton napali su jer je digitalno potamnila kožu u bizarnoj posveti Georgeu Floydu. Ispod fotografije je napisala da u rasističkom društvu nije dovoljno samo reći da niste rasista“, piše britanski tabloid.

Daily Star nadalje piše da je Hana ubrzo nakon vala ismijavanja izbrisala fotografiju i napisala da se izvinjava ako je nekoga uvrijedila te da joj to nije bila namjera.

Ako se iko na društvenim mrežama bori za jednakost, ljudska prava i ljubav onda sam to ja. Ja sam neko ko je djetinjstvo proveo u podrumu ratnog Sarajeva jer moja religija nije odgovarala nekim političkim idejama“, napisala je Hana.

No pratitelji nisu imali milosti: “Predstavljam vam najglupljeg balkanskog influensera“; “Kako se boriti protiv rasizma, vodič Hane Hadžiavdagić“, samo su neki od komentara koji su Daily Staru zapali za oko, piše “Klix“.