LifeStyle Naš odabir

Brutalni zločin: Mlada Nigerijka (22) silovana i ubijena u crkvi u kojoj je učila

Uwaila Vera Omozuwa (22) silovana je i teško ranjena 30. svibnja, u brutalnom napadu u jednoj crkvi u nigerijskom Benin Citiju. Preminula je tri dana kasnije u bolnici.

Studentica je ubijena u crkvi za vrijeme policijskog sata zbog koronavirusa. Župljani, koji su je poznavali, su za medije rekli kako je ona crkvu koristila nakon mise kao prostor za učenje, jer su sve čitaonice u gradu zatvorene zbog koronavirusa, piše Nedjelja.ba.

Odlučila je raditi istraživanja za fakultet jer je crkva bila mirna i u njoj se moglo učiti. Ključ je uzimala od župnika i vraćala ga noćnom čuvaru kad bi završila s učenjem. Kobne večeri nije vratila ključ u uobičajeno vrijeme te je noćni čuvar otišao provjeriti i zatekao je u lokvi krvi i napola golu”, rekao je jedan od vjernika Olaitan Olubiyi. Studentica je odmah odvedena u bolnicu gdje su se liječnici borili da je spase, ali je umrla tri dana kasnije.

Glasnogovornik nigerijske policije u svojoj izjavi opisao je Omozuwinu smrt “brutalnim napadom” i rekao da će policijske snage “uhititi počinitelje ovog čina u najkraćem mogućem roku”.

Nažalost u policijskom izvješću odmah je izostavljena činjenica da je studentica najprije silovana. Ovaj brutalni zločin dodatno je uznemirio ljude u Nigeriji.

U prosvjede su se uključile i brojne udruge koje tvrde da “počinitelji silovanja u Nigeriji uvijek izbjegavaju kaznu”. Zato se u sve uključio i guverner države Edo, gdje se zločin dogodio, obećavajući temeljitu istragu.

Inače, u medijsku kampanju pokrivanja ovoga zločina uključio se i CNN.