Poznati Naš odabir

“Nismo imali ni za mlijeko” – Merlina je supruga voljela i kada je bio siromašan

Dino Merlin rijetko kada u javnosti pokazuje suprugu Amelu sa kojom ima dvoje djece, ali njihova ljubavna priča je potresla mnoge.

Amelini roditelji su bili protiv ljubavi sa Dinom, jer je bio siromašan momak, a ona je studirala arhitekturu i imala i ptičijeg mlijeka.

Borili smo se, krili, ali niko nas nije mogao rastaviti. Nakon pet godina smo se tajno vjenčali. Bilo je to romantično vjenčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam pogledavao na vrata da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću.

Kaže da nikada neće zaboraviti trenutak kad se poslije prve turneje po Jugoslaviji vratio kući praznih džepova i gladan, piše “Kurir“.

Moja žena je stajala na vratima, dočekala me sa bebom. Naida je možda imala pola godine, a supruga Amela je baš završavala arhitekturu. Tiho me je upitala: “Jesi li nam šta donio? Nemam za mlijeko“. Ja nisam imao ni jedan jedini dinar. Nisam donio ništa, jer nisam ništa zaradio. Bili su tu veliki troškovi. Dao bih sve da sam te noći mogao odgovoriti: “Da, donio sam 100 maraka“.