Moda Naš odabir

Zaradila više nego Ronaldo, Federer i Mesi zajedno

Magazin Forbes nedavno je Keli Džener oduzeo titulu najmlađe milijarderke na svijetu i optužio njezinu porodicu da umjetno povećava vrijednost njezinog kozmetičkog brenda, ali ona se ponovo našla na vrhu njihove liste.

Ovaj put se radi o njihovoj listi sto najplaćenijih slavnih osoba koju objavljuju svake godine. Keli je sa zaradom od 590 miliona dolara zasjela na prvo mjesto, gotovo tri puta prešišavši svog šogora Kejna Vesta koji se nalazi na drugom mjestu sa zaradom od 170 miliona dolara.

Na trećem mjestu se našao Rodžer Federer sa 106,3 miliona, zatim Ronaldo (105 miliona) i Mesi (104 miliona). Na šestom mjestu je glumac Tajler Peri (97 miliona), a slijede Nejmar (95,5), Hauard Stern (90), Lebron Džejms (88,2) i Dvajn D Rok Džonson (87,5).

Keli je zaradila više nego West, Federer i Ronaldo zajedno, a tome je razlog prodaja 51% udjela kozmetičke kompanije firmi Coty za 600 miliona dolara. Trenutno se vrijednost njene imovine, prema Forbesu, procjenjuje na 900 miliona dolara.

Inače, 100 najplaćenijih slavnih osoba na svijetu ukupno je zaradilo 6,1 milijardu dolara (prije odbitka poreza), što je za 200 miliona manje nego prošle godine. Forbes piše da je na to uticala globalna pandemija korona virusa zbog koje su otkazani mnogi sportski i kulturni događaji.