Poznati Naš odabir

Maya Sar novom pjesmom i spotom poslala snažnu poruku

Nakon četiri godine diskografske pauze, kantautorka Maya Sar na scenu se vratila sa pjesmom “Hvala” i spotom koji donosi dirljive životne priče ljudi iz cijelog svijeta.

Pjesma “Hvala” je lična priča, globalno primjenjiva, uvijek.

Vjerujem u moć riječi hvala, kojom poćinjem i završavam svaki dan. Pjesma je nastala u jednom lijepom periodu mog života, a tek sada, gledajući kako nam se svima svakodnevnica mijenja u nepoznatom smjeru, dobila je potpuni smisao. Jer, život upravo jeste i crno i bijelo, oboje podjednako važno, da bi nas formiralo kao ljude. Da bismo se osjećali živima, da bismo znali iskoristiti drugu šansu da se korigujemo i pružimo najbolje od sebe ovom svijetu. Da naučimo prihvatiti istinu, strah, ljubav, sebe kao nesavršena bića, i spoznamo kako je ljudskost ono najvažnije u nama, što nikada ne gubi vrijednost. Pronaći mir u zahvalnosti je “lightmotiv” sretnog života. Odraz duhovnog bogatstva i zrelosti, čemu težimo u nastojanju da budemo bolji ljudi”, rekla je Maya Sar.

Nedavno, pažnju joj je okupirala fotografija sarajevskog fotografa Eldara Nurkovića, koja je inicirala saradnju. Ta fotografija, na kojoj je djevojka sa iscrtanim oziljcima po licu od nošenja zaštitne maske, vrlo brzo je postala dio zvanične kampanje Svjetske zdravstvene organizacije u borbi protiv korona virusa, o čemu su pisali regionalni i svjetski mediji.

Video spot, koji je nekarakterističan, donosi stvarne likove i istinite, emotivne, autentične priče ljudskih sudbina iz cijelog svijeta.

Poznata kao humanista i inicijator akcije “Moj je život moja pjesma”, kantautorka Maya Sar i ovaj put kroz svoju muziku šalje snažnu poruku.