Naš odabir LifeStyle

Otac poginulog dječaka (2) u Bečeju utučen od bola: Preminuo mi je na rukama, u kolima Hitne pomoći

Dvogodišnji dječak F.V. iz mjesta Radičević kod Bečeja (Srbija), na koga je u ponedjeljak uveče vozilom “kvad” I.B. (34) preminuo je tokom noći u Dječjoj bolnici u Novom Sadu. Vozač je iste večeri uhapšen.

Određen mu je pritvor do 48 sati, a po isteku tog perioda, uz krivičnu prijavu, biće priveden na saslušanje kod tužioca.

Utvrđeno je da on nije imao dozvolu za upravljanje ovim vozilom.

Kako je medijima potvrdila dr Andrea Đuretić, dječak je u novosadsku Dječju bolnicu dovezen sinoć oko 22 sata, ali nade za mališana nije bilo.

Dijete je dovezeno u Dječju bolnicu bez znakova života, bez srčanog ritma i bez spontanog disanja. Probana je reanimacija, ali dijete, na žalost, nije reagovalo” – kaže dr Đuretić.

Nesreća se dogodila dok se dječak, u pratnji roditelja kretao na “guralici” desnim trakom ulice. Iza njega je “kvad” vozio I.B. koji je pokušao da pretekne tročlanu porodicu. Bilo je to u trenutku kada je dijete skrenulo u lijevu stranu, a vozač I. B. je naletio na njega.

Šokirani otac Saša Vojinović podigao je povrijeđenog sina i kolima ga odvezao u bečejsku ambulantu. Odatle su kolima Hitne pomoći krenuli ka novosadskoj bolnici.

Preminuo mi je na rukama, u kolima Hitne pomoći” – kaže u nevjerici Saša čiju porodičnu kuću, sa izrazima saučešća, od sinoć neprestano pohode rodbina i komšije, prenose “Novosti“.