Poznati Naš odabir

Tajna savršenih trbušnjaka Hali Beri

Fitnes centri i teretane su prepuni sprava za vježbanje koje nam omogućavaju da se fokusirate na kritične dijelove tijela sa kojih želimo da izgubimo masne naslage. Međutim, da biste došli do top forme, ništa od toga vam nije potrebno.

Pogledajte samo kako izgleda Hali Beri, a sve što koristi od dodatne opreme za vježbanje je konopac za preskakanje. Ona kaže da je za njen savršen izgled zaslužna isključivo ova vježba.

Ona je jednom prilikom izjavila da se njena rutina vježbanja uglavnom sastoji od preskakanja konopca i to je sve od fizičke aktivnosti.

Ovaj vid vježbanja je zabavan i nikad mi ne dosadi, zato je i moj omiljeni“, rekla je ona.

Njen trener tvrdi da za samo pola sata preskakanja, Hale sagori čak 500 kalorija.

Prije nego što je počela da vježba pod nadzorom svog sadašnjeg trenera, Hali kaže kako nije ni posjedovala konopac za preskakanje. Međutim, vrlo brzo je brojanje rotacija postala njena dnevna rutina i način na koji pospješuje rad svojih nogu.

Preskakanje konopca je zahtjevan poduhvat. Tokom sat vremena može se sagorjeti i do 1.000 kalorija, što je zaista izvanredno. Ova vježba aktivira baš svaki mišić na tijelu i zamjena je za skoro sve sprave koje vidite u teretani.

Ovaj trening možete izvesti i u svojoj kući ili dvorištu. Potrebno vam je samo malo prostora i dobra muzika. Rezultati neće izostati sigurno.

(Stil)