Ljepota Naš odabir

Znakovi koji vam govore da vam je potrebna nova frizura

Frizura vam je bila idealna kada ste poslednji put izašli iz frizerskog salona. Ali, kako vrijeme prolazi, vaša kosa gubi onu lijepu formu, ne izgleda zdravo i gubi sjaj.

Ovih sedam znakova će vam pomoći da prepoznate kada treba da zakažete novi termin kod frizera, da biste dobili nov, svjež i moderan izgled, piše portal “Žena sam ja“.

1. Kosu stalno nosite vezanu u rep. Ako ste opsjednuti ovom brzom i jednostavnom frizurom i izgledate isto i kada izlazite i kada ste kod kuće, definitivno treba da svratite do frizerskog salona. Napravite neku modernu frizuru. Ošišajte kosu na kraće i stepenasto, kako se se ne bi mogli vratiti na staru naviku da je vežete u rep.

2. Opuštene lokne. Talasasta kosa, kao što može da izgleda lijepo i uredno, isto tako može da izgleda i raščupano i beživotno. Ako su vam lokne opuštene i kosa vam je slijepljena za glavu, nećete pogriješiti ako odmah posjetite vašeg frizera. Ošišajte se stepenasto i skratite šiške, kako biste malo osvježili svoj izgled i kosi povratili život i sjaj.

3. Izblijedjela boja kose i neofarbani izrastak (korijen). Vremenom, boja spada sa kose. Ako ste prije mjesec dana imali prelijepu braon boju kose, sada je ona sigurno dobila i crvenkastu nijansu. Crni korijen u kombinaciji sa plavom kosom, ne stoji baš svakome. Pojava ovih znakova vam govori da je vrijeme da zakažete termin kod frizera. Koristite šampone za bojenje kose i obnavljajte boju na svakih 6-8 nedjelja.

4. Namontirali ste koji kilogram. Ako ste se vidno ugojili, popularna “bob” frizura više nije za vas. Posjetite frizera, kako bi frizuru prilagodio obliku vašeg lica.

5. Sve u vezi sadašnje frizure vam je dosadno. Ako već nekoliko godina niste promijenili frizuru i želite nov i svjež stil, ne plašite se da posjetite frizera. Zajedničkim snagama smislićete novu frizuru kojom ćete biti zadovoljni. Nemojte da se, kao i većina žena, plašite frizerskih makaza i skraćivanja kose.

6. Kosa vam oduzima previše vremena. Ako vam kosa zadaje probleme da bi izgledala sredjena ili koristite mnogo kozmetičkih proizvoda (pjena, gel, lak) da bi izgledala lijepo, definitivno je vrijeme da skoknete do frizera. Kosa i njena ljepota treba da budu zadovoljstvo, a ne mučenje.

7. Želite da se oraspoložite. Svaka žena kada izadje iz frizerskog salona je srećnija, samouvjerenija i osjeća se privlačnije. Osjećate se depresivno? Idite kod frizera. Pažnja koju će vam posvetiti sigurno će da vas oraspoloži, a na to ćete još i saznati za neka nova dešavanja i “kretanja” u gradu.