Dom&Putovanja Naš odabir

Morate je imati u svom domu: Biljka koja čuva brak i donosi bogatstvo u kuću

Bosiljak dobro poznata biljka u narodu- nosi epitet svete biljke, jer se smatra da odnosi negativnu energiju i pročišćava od loše karme. Konzumacija bosiljka, smatraju mnogi, može podstaći priliv novca u život.

Takođe, pored toga što djeluje umirujuće na nervni sistem i deluje pogodno za prehlade, bronhitis, srčane probleme i tako dalje, bosiljak ima i duhovni i iscejljujući efekat. Možete da zapalite manju količinu osušenog bosiljka i tako pročistite prostor u kom boravite, dok će šolja toplog čaja od bosiljka blagotvorno djelovati u svakom dijelu dana.

Bosiljak se koristi u vjerskim obredima, na krštenjima, vjenčanjima. Mnogi vjeruju da miris ove biljke privlači ljubavnu sreću i čuva brak. Djevojke su nekada koristile bosiljak kao parfem ili ga stavljale u struk kako bi privukle ljubav i puno udvarača. Ova biljka je i odličan začin za mnoga jela, a naročito se preporučuje u salatama i raznim umacima, a jedan od najpoznatijih je pesto sos.

Bosiljak je dobar za zdravlje, a travari preporučuju žvakanje barem 12 listova bosiljka dnevno. Uz dobro zdravlje, bosiljak ima direktni uticaj i na stres, to jest vitamini i antioksidanski koje otpušta pozitivno utiču na smanjenje stresa.

Bosiljak jača bubrege i izvrstan je u borbi protiv bubrežnog kamenca. Travari predlažu jedenje mešavinu bosiljka i meda barem šest mjeseci kako bi ublažili bolove i isterali kamen van iz tijela, prenosi alo.