Poznati Naš odabir

Teško diše, ali konačno je žena – Konačno sam glamurozan, prelijep, ženstven

Brazilac Rodrigo Alves koji se proslavio kao “ljudski Ken” a potom operacijama išao do te mjere da je postao Barbika, za vrijeme izolacije bio je u Londonu.

Daily Mail piše kako je u vrijeme izolacije puno razmišljao o tome da promijeni svoje ime. Također, priznao je kako ga je pandemija zaustavila da nastavi s operacijama, od kojih su mu neke pošle po zlu.

Imam ožiljke na nosu. Želio sam ga ponovno obnoviti pa su mi zbog toga odstranili hrskavicu. No, ona je propala, sada ne mogu ni disati. Sada pokušavam uživati u životu na drugi način, bez plastičnih operacija. Nastojim biti sretan i bez toga” – objasnio je Brazilac, koji je imao više od 70 plastičnih operacija.

No, bivši “ljudski Ken” ne krije sreću što mu se napokon ostvario san i postao je žena. Iako su njegove otečene i izobličene fotke nakon operacija sablaznile korisnike društvenih mreža širom svijeta, Alves je ponosan.

Rodrigo bi volio da ga se oslovljava s ‘ona’, a najavio je i promjenu spolnog organa.

Sad sam pravi ja. Glamurozan, prelijep, ženstven. Godinama sam pokušavao živjeti kao muškarac. Imao sam “pločice” na stomaku, mišiće na rukama, ali samo sam lagao sebe. Ja sam žena i uvijek sam imao ženstven mozak. Sad mi tijelo odgovara uz um” – kaže Rodrigo.