Poznati Naš odabir

Poslušajte Amirinu čarobnu verziju pjesme “Ja nemam prava nikoga da volim”

Amira Medunjanin objavila je jučer oficijelni video za pjesmu Ja nemam prava nikoga da volim, sa njenog posljednjeg albuma For Him and Her”, koji je objavljen prije nekoliko dana…

Novi album jedinstvene bh. kantautorke posveta je Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić: Čudesna Amira je u svom stilu otpjevala 12 njihovih pjesama.

Kafana na našim prostorima oduvijek označava mjesto gdje se najljepši dani proživljavaju noću. Tu stoluju dvije muzike. Jedna se svira, druga odjekuje. Jedna je pjevana, druga je zveket razbijenog stakla. Obje neizostavne, obje strasne. Tu su svi snovi ponovo nevini.

Nije slučajno ova ploča posveta Tomi i Silvani. Ako je on novokomponovanoj muzici navukao odijelo gubitničke šansone, ona je tu tvorevinu satkanu od tuge i istine svojim nadahnućem i vještinom ozvaničila kao žensku verziju kafanske molitve.

Njihovi glasovi u tim pjesmama vremenom su postali otkucaji mnogih srca. Bajka rasuta do granica našeg jezika, senzibiliteta i prokletstva. Na kraju poraženi a nezaboravljeni“, napisao je u predgovoru Amirinog albuma Petar Peca Popović, beogradski novinar, publicist i rock kritičar.

U nastavku, poslušajte kako legendarna pjesma Ja nemam prava nikoga da volim zvuči u izvođenju Amire Mudunjanin: