LifeStyle Naš odabir

Trik za kuhani kukuruz koji se topi u ustima

Postoji više načina za kuvanje kukuruza, ali samo će jedan ostati u neponovljivom sjećanju – onaj što se kuva u kremastoj kupki od mlijeka i maslaca.

Ova metoda kuhanja kukuruza popularna je na srednjem zapadu u Sjedinjenim Američkim Državama, a garantuje da će svako zrno kukuruza biti mekano, slatko i sočno.

Sastojci:

– 5 klipova mladog kukuruza
– 1 litra vode
– 200 ml mlijeka
– 115 grama maslaca
– 1 čajna kašika soli

Priprema:

1. Očistite kukuruz i prepolovite ga napola.
2. U velikom loncu zagrijte vodu.
3. Kad voda zavrije, dodajte joj mlijeko i maslac.
4. Posolite kupku pa dodajte komadiće mladog kukuruza.
5. Djelimično poklopite lonac i kuvajte kukuruz oko deset minuta, odnosno dok zrna ne omekšaju.

(dnevnik.hr)