Ljubav&Veze Naš odabir

Pet vježbi za bolji seks

Za dobar seks je najvažnije da među vama ima privlačnosti, ali osim toga, određene vježbe mogu da pomognu da “akcija” bude još bolja!

Bilo kakva fizička aktivnost je dobra za vas – prije svega za zdravlje, ali kada govorimo u kontekstu seksa, činjenica je da će redovni treninzi poboljšati izdržljivost. Međutim, određene vježbe mogu da vam pomognu i da budete gipkiji, a samim tim i da uživate u više različitih poza.

I ne samo to – da biste se uzbudili, u tijelu se dešavaju slični procesi kao kada vježbate, pa naučnici tvrde da vježbanje može da “pojača doživljaj” tokom odnosa.

Posebnu pažnju obratite na vježbe za karlične mišiće, a evo i koje vježbe tačno stručnjaci predlažu da radite, da biste više uživali u seksu.

Izdržaj – 20 sekundi

Ne treba posebno da vam objašnjavamo – stanite u položaj kao za sklekove, a zatim se spustite tako da budete oslonjeni na podlaktice. Trudite se da vam kičma bude prava, i ostanite u tom položaju 20 sekundi.

Gluteus most – 15 ponavljanja

Lezite na leđa, stavite ruke pored tijela, a noge savijte u koljenima. Odižite zadnjicu od poda i to ponovite 15 puta. Na ovaj način ćete ojačati mišiće zadnjice, ali i karlične mišiće.

Skok-čučanj – 10 do 15 ponavljanja

Definitivno će vam ova vježba pomoći da budete izdržljiviji!

Stanite tako da su vam stopala u širini ramena, a ruke pored tijela. Zatim se spustite u čučanj, podižući ruke ispred sebe. Nakon toga skočite uvis, pa čim se dočekate na stopala, ponovo se vratite u čučanj.

Kegelove vježbe – zadržavanje 5-10 sekundi

Nema potrebe da objašnjavamo da jači karlični mišići znače i jači orgazam!

Prvo što treba da uradite je da “identifikujete” karlične mišiće, tako što ćete stegnuti mišiće kao kada želite da zaustavite mokraću.

Zadržite ove mišiće stegnute oko deset sekundi, pa ih onda opustite na deset sekundi. Ako vam je to previše, počnite od pet sekundi, pa vremenom povećavajte.

Sklekovi – 10-15 ponavljanja

Okrenite se licem prema podu, oslonite na šake i stopala, pa spuštajte tijelo gotovo do poda. Vodite računa da vam leđa sve vrijeme budu prava.

Ova vježba jača cijelo tijelo, pa je idealna za one koji vole da eksperimentišu i probaju različite poze.

Radite ove vježbe redovno i vremenom ćete vidjeti poboljšanje. I još nešto – nije loše ni da vježbate prije samog odnosa, jer su istraživanja pokazala da se žene koje vježbaju prije seksualne aktivnosti lakše uzbude.

(Ljepota&Zdravlje)