Dom&Putovanja Naš odabir

Napolitanka torta za 20 minuta: Brzo i jednostavno

Ovo je zaista fantastična, kremasta torta koja prije svega jako, jako brzo se pravi a ukus je…

astojci

KORICA
8 bjelanaca,
8 kašika šećera,
10 kašika mljevenih oraha
2 kašike brašna.

FIL

8 zumanaca
8 kasika secera
4 pudinga vanila

1 litra i 300 ml mlijeka
250 gr margarina
250 gr secera u prahu
300 gr napolitanki od ljesnika
150 gr cokolade

DEKORACIJA

2-3 slaga ili slatka pavlaka

Način pripreme

Umutiti mikserom bjelanca sa šećerom, dodati orahe i brašno, sve lagano izmiješati sa varjačom, tijesto istresti u podmazanu i brašnom posutu tepsiju dimenzije 30*28 cm (MOŽETE I MALO MANJU, VI PRILAGODITE VAMA), ispeći koru. Peci koru na 180 C, piše “Domaćica“.

FIL:

Umutiti 8 žumanaca sa 8 kašika šećera. U tu masu dodati 4 kesice pudinga od vanile, promiješati mikserom da se sjedini i ne budu grudvice( AKO VAM BUDE JAKO GUSTO UZMITE MALO MLIJEKA OD ONIH 1,300 ml) pa skuhati u 1,300 ml mlijeka.

Ostaviti da se fil ohladi. Posebno umutiti 250 gr margarina sa 250 gr šećera u prahu. Masu od pudinga i žumanaca sjediniti sa margarinom.

Fil podijeliti na dva dijela.

U prvi dio dodati 300 gr rendanih napolitanki od lješnika (zamrznuti ih predhodno, onda se lakše rendaju).

U drugi dio dodati 150 gr otopljene čokolade.

FILOVANJE:

kora
prvi fil
drugi fil
umućeni šlag( 2-3 KESICE ŠLAGA ILI MOZETE UKRASITI SA UMUCENOM SLATKOM PAVLAKOM)