Poznati Naš odabir

Poznata voditeljica pod istragom zbog zlostavljanja zaposlenih

Zaposleni sve više iznose tvrdnje da kada Elen prođe ne smiju da je pogledaju u oči, niti da joj se obrate, kao i o njenom toksičnom ponašanju.

Svjetski poznata voditeljica i komičarka Elen De Dženeres i njena emisija “The Ellen Show” postala je predmet istrage nakon brojnih tvrdnji njenih zaposlenih o zlostavljanju na radnom mjestu od strane izvršnih producenata.

Elen se u posljednjih 30 godina u javnosti pokazuje kao topla i pristupačna osoba, a sve jače glasine o tome kakva je zapravo iza kamera ozbiljno bi mogle da oštete njenu karijeru i budućnost.

Naime, zaposleni sve više iznose tvrdnje da kada Elen prođe ne smiju da je pogledaju u oči, niti da joj se obrate, kao i o njenom toksičnom ponašanju.

Internu istragu pokreće grupa za odnose sa zaposlenima vlasnika “WBTV-a” i “Warner Media” grupe, kako bi utvrdili istinitost šokantnih navoda.

Zaposlenima su poslata pisama u kojima se obaveštavaju da će biti saslušani. Istragu su podstakla njihova javna priznanja i navodi o maltretiranju, rasističkim ispadima i zastrašivanju od 62-godišnje voditeljke. Međutim za sad nije zvanično optužena.

Najviše optužbi usmjereno je prema tri izvršna producenata Edu Glavinu, Meri Koneli i Endiju Lasneru.

Problem je što troje izvršnih producenata koji su nadređeni svim tim ljudima maltretiraju ljude i zlostavljaju ih na njihovom radnom mjestu. Oni smatraju da svi koji rade za “The Ellen Show” treba da se osjećaju najsretnije na svetu i ako neko nije zadovoljan, da će ga lako zamijeniti jer svi žele taj posao”, otkrio je jedan od anonimnih izvora.

Ako želi da ima svoju emisiju koja nosi njeno ime, trebalo bi da se više angažuje da vidi što se zapravo događa oko nje. Mislim da joj producenti govore da je sve u najboljem redu, a ona im vjeruje”, otkrio je.

Glavin, Koneli i Lasner o svemu su se zvanično oglasili u saopštenju za javnost.

Tokom skoro dvije decenije emitovanja, 3000 epizoda i zapošljavanja više od hiljadu ljudi nastojali smo da stvorimo otvoreno, sigurno i inkluzivno radno okruženje. Srca su nam slomljena i žao nam je zbog svakog negativnog iskustva iz naše televizijske porodice. Odgovornost za svaku emisiju je na nama. Sve ovo doživljavamo vrlo ozbiljno i shvatamo da bi trebalo da učimo da budemo bolji, da se zalažemo da radimo bolje”, stoji u izjavi.

Cijela priča zahuktala se u aprilu ove godine nakon što su radnicima plate bile smanjene usred izbijanja pandemije koronavirusa. Uznemirilo ih je i to što je Elen za emitovanje emisija iz karantina, odnosno njenog luksuznog doma, angažovala spoljnu kompaniju, a ne njih same, prenosi “Alo!“.