LifeStyle Naš odabir

Hrvatica oboljela od korone pa otkrila sve simptome – “Ne podcjenjujte situaciju”

Mlada žena iz Vodica za portal “Infovodice” ispričala je kako se nosi s Covidom-19 od kojeg se razboljela prije nešto više od deset dana.

Ispričala je kako su se simptomi pojavljivali jedan po jedan, iako se nadala da se radi samo o virozi ili upali. Testirala se jer je bila u kontaktu s prethodno oboljelim prijateljem.

Svi simptomi, ali ne odjednom

Mučio me kašalj, grlobolja, glavobolja, povišena temperatura, vrtoglavica, slabost, iscrpljenost, anosmija, ali ne sve odjednom. Naime, kako bi se neki simptomi povukli, drugi bi nastupili”, ispričala je.

Najviše je brinula da će zaraziti još nekog. “”Za djecu, muža i sebe se nisam bojala. Mladi smo i nema neke realne opasnosti. Razbolimo se i ozdravit ćemo. Evo, sada se već osjećam prilično dobro jer su se simptomi povukli. Iako, potrebno mi je još odmora da vratim svoju snagu. Čitam, spavam i oporavljam se dok mališani još malo uživaju s tatom, također u izolaciji”, rekla je Vodičanka.

Ona svakodnevno kontaktira s epidemiolozima kojima javljaju stanje ukućana. Iako to nije obavezno, prije nego krene u normalu, ponovno će se testirati.

“Dovoljno je da se jedan zarazi”

To je savjet moje liječnice, ali i lakše je zbog naših bližnjih. I prije no što sam se zarazila izbjegavali smo veća okupljanja. Ako bi se i našli u takvoj situaciji, pazili smo na razmak. Svi imamo povjerenje u bliske ljude računajući da pazimo jedni na druge, ali dovoljno je da se jedan slučajno zarazi, ne testira se i pokrene domino efekt”, kazala je.

Sugrađanima je poručila da paze jedni na druge. “Ipak, nema smisla ni živjeti u strahu od same riječi ‘bolest’. Ne uznemirujte se bez razloga prateći apsolutno svaku vijest koja izađe s #covid19. Ali, s druge strane ne podcjenjujte situaciju i ako ste samo prehlađeni, preskočite tu kavu ili druženje, družite se na otvorenom… Ne znate u kojem smjeru možete proslijediti zarazu i kako će se ona manifestirati kod neke osobe”, zaključila je, piše “Net“.