Ljubav&Veze Naš odabir

Ko neće neka ne dolazi: Par postavio pravila oblačenja za svoju svadbu, gosti uputili kritike!

Budući mlada i mladoženja naišli su na oštre kritike zbog pravila vezanog za odjeću koje su nametnuli gostima na svom vjenčanju.

Jedna zvanica objasnila je da je bila pozvana na vjenčanje sina jednog od doktora s kojim radi i da se veselila događaju sve dok dan prije svadbe nije dobila obavještenje, pa se požalila na Facebooku.

Na pozivnici je pisalo da je “dress code” obavezan.

Muškarci: samo pantalone za odijelo. Bez farmerki, bez kaki pantalona. U obzir dolaze crna ili tamnoplava. Nijanse sive nisu dopuštene. Što se tiče košulja, u obzir dolaze samo one s bijelim dugmićima. Bez motiva. Sakoi se moraju nositi. Nema sive, samo crna ili mornarsko plava. Pertle za vezivanje cipela smiju da budu samo konkretnih boja. Nema sive, bijele, boje slonovače, bordo ili boje kadulje”, napisala je.

Pravila su ipak bila nešto blaža za žene od kojih se očekivalo da nose isključivo haljine.

Žene ne smiju da nose kombinezon ili kratke pantalone. Haljine ne smiju biti iznad koljena. Nisu dopuštene bijela boja, boja slonovače, bijela s cvijetnim motivima, crna, bež, , bordo, bolja kadulje ili bilo koja nijansa sive”, navela je zvanica. Dodala je da je na stranici pisalo da onaj ko neće da se pridržava pravila neće moći da prisustvuje vjenčanju.