Poznati Naš odabir

Mirjana Karanović: “Žene teško postižu uspjeh bez pomoći moćnih muškaraca”

Glumica Mirjana Karanović iskreno je govorila o drastičnoj promjeni izgleda, samopouzdanju i najglamuroznijem trenutku svog života.

Karanović je nedavno načinila veliku promjenu u svom izgledu i iznenadila brojne ljubitelje svog rada. Glumica je odlučila da se ofarba u plavo, a mnogi su to tumačili kao znak da je u njenom životu nastupila neka promjena. Ona je otkrila da se, ipak, radilo samo o želji za eksperimentisanjem.

-Nekad volite da probate nešto novo i eksperimentišete, ali bila sam plava i ranije, od 2000. do 2009. godine mada nije bila ova nijansa. Ne vidim ništa loše u promjeni, ja sam glumica i na to sam navikla . A i da nisam, zabavno je. Ne obraćam pažnju na komentare. Kome se sviđa, odlično, kome se ne sviđa, nek mi ne prilazi – objasnila je, piše “Story”.

Govoreći o tome kako je svoju prvu ulogu odigrala u pozorištu “Dadov” i za nju odmah bila nagrađena, glumica je pojasnila da to priznanje nije moglo da je navede da se uobrazi.

 

View this post on Instagram

 

Photo by Petar Djordjevic @gljebdjordjevic Hvala!! @story.srbija 😁👍🏻❤️

A post shared by mirjana_karanovic (@mirjanakaranovic) on

-Nisam, jer nikad nisam mislila da zaslužujem neku nagradu. Štaviše, dugo sam se borila dokazujući da je nisam dobila slučajno. Tek sada sam postala malo prepotentna, valjda jer imam više samopouzdanja nego prije dvadeset godina. Sebe ranije nisam vidjela kao neku poznatu osobu, samo sam željela da budem glumica koja sjedi u pozorištu i glumi – rekla je Karanović.

Da li to znači da se ne osjeća kao zvijezda, iako je priznata širom Evrope?

-Tako sam se osjetila jedan jedini put, u Kanu 1985. godine kad smo išli sa filmom “Otac na službenom putu” i kad smo ulazili u “Grand Palais”. Svirala je svečana muzika, stajali su gardisti sa obje strane stepenica. Dok smo se peli, sijevali su blicevi foto-aparata i sve je podsjećalo na snimanje nekog visokobudžetnog filma, nisam vjerovala da se tu nalazim. To je bio jedini glamurozni trenutak u mom životu – priznala je glumica.

Karanović se osvrnula i na položaj žena u društvu.

-U patrijarhalnom društvu, položaj žene još uvijek umnogome zavisi od muške milosti. Veoma je teško da neka žena kod nas postigne uspjeh, a da nije dobila podršku moćnijeg muškarca. Ali mislim da se stvari polako mijenjaju. Budućnost pripada hrabrim, pametnim i slobodoumnim mladim ženama i muškarcima – zaključila je ona.