Ljubav&Veze Naš odabir

Poljubio vas je u usne, vrat, ruke: Šta vam time poručuje?

U svijetu ljubavi djela su ta koja često govore mnogo više od riječi. Ta tvrdnja važi i za poljupce – različite vrste poljubaca imaju svoja mala, skrivena značenja koja vam mogu puno toga reći.

Naravno, među nama postoje pojedinci koji vole da provode vrijeme razgovarajući o svakom svom osjećaju, ali postoje i oni drugi kojima su riječi ponekad problem, ali zato pronalaze druge načine da pokažu kako se osjećaju.

Tako ponekad i poljubac koji dobijete može da pruži uvid u ono što se događa negdje u dubini srca vašeg partnera.

U nastavku pročitajte 11 vrsta poljubaca i njihova skrivena značenja.

Poljubac u usne

Značenje: Istinski cijeni vašu ljubav.

Brzi, suhi poljubac, često zatvorenih usta, zapravo je način na koji se osobe u ljubavnoj vezi pozdravljaju na dolasku i odlasku.

Ako vas partner na ovaj način ljubi i kod kuće, gdje to niko ne vidi, to je znak da ste postali bitan dio njegove rutine i života.

Ako vas tako ljubi u javnosti, to je dokaz da je ozbiljan kada je u pitanju vaša veza.

Poljubac u vrh glave

Značenje: Želi da se pobrine za vas.

Kad muškarac svoju partnerku poljubi u vrh glave, to znači da se osjeća zaštitnički. To znači da sebi nije mogao pomoći – morao je da prestane s onim što radi i da vam do znanja da mu je stalo do vas, da voli da dijeli prostor s vama i da mu značite čitav svijet.

Poljubac u ruku

Značenje: Koketira s vama.

Ako vas muškarac poljubi u ruku, možete biti sigurni u nekoliko stvari. Prva je ta da je izuzetno samouvjeren. Potrebna je hrabrost da osoba poljubi ženu u ruku, osim ako niste članica kraljevske porodice.

Druga je ta da se radi o performeru. To ne znači da njegova osjećanja nisu iskrena, samo morate da se pripremite na puno udvaranja.

Poljubac u unutrašnju stranu zgloba

Značenje: Uskoro će situacija postati ozbiljno se*si.

Ako vas je poljubio s unutrašnje strane zgloba, možete biti sigurni u jednu stvar – jedini razlog zbog kog vam već nije strgnuo svu odjeću jeste taj što se nalazite u javnosti. Ovim poljupcem muškarac vam daje do znanja da zna kako funkcioniše žensko tijelo, kao i da se ne boji da to znanje iskoristi., piše “Superžena“.

Poljubac u vrat

Značenje: Gaji snažne romantične osjećaje prema vama.

Ova vrsta poljupca izvrstan je znak. Poljubac u vrat je romantičan gest kojim govori da vas želi. Radi to bez ijedne riječi, ali vrlo efikasno.

Francuski poljubac

Značenje: Očaran je vama, u potpunosti.

Kada vas muškarac poljubi na ovaj način, posebno kada svojim rukama obuhvati vaše lice, bez obzira na to da li je svjestan toga ili ne, otkriva vam koliko je očaran vama. Na taj način pokazuje vam i koliko ste mu privlačni.

Poljubac u obraz

Značenje: Njemu (zasad) baš i nije stalo.

Poljubac u obraz potpuna je suprotnost poljupcu s jezikom. Pokazuje vam da mu je stalo, ali (još uvijek) ne na onaj način na koji biste vi to možda željeli.

Poljubac kraj oka

Značenje: Zaista vas cijeni.

Poljubac kraj oka možda vam se može učiniti čudnim jer se, između ostalog, oko obično ne smatra erogenom zonom. Ali i u ovom poljupcu mogli biste istinski da uživate jer je on gest ljubavi i uvažavanja vašeg partnera.

Poljubac u čelo

Značenje: Voli vas na dubljem nivou.

Poljupcem u čelo muškarac vam daje do znanja da će biti tu i da želi da vas zaštiti. Osim toga, poručuje vam da voli baš sve na vama, a ne samo vaše tijelo. Poljubac u čelo zapravo je poljubac u mozak.

Poljubac u stomak

Značenje: Prijatno mu je s vama.

Ako vas muškarac poljubi u stomak, to znači da se osjeća sto posto prijatno u vašem društvu i da vjeruje da se i vi osjećate tako.

Nije svaka osoba 100 posto zadovoljna izgledom stomaka pa vam muškarac koji vas poljubi tamo na neki način i zahvaljuje jer dijelite svoju ranjivost s njim. Također, poljubac u stomak može da ima i mnogo ozbiljnije značenje – ono da može da zamisli da imate dijete zajedno.

Poljubac u grudi

Značenje: Želi se*s s vama.

Ovako intimnim poljupcem muškarac vam pokazuje da je pažljiv, ali i iskusan. Želi da uživate u svakom poljupcu koliko i on, kao i u svemu što će se dalje događati.