Naš odabir Poznati

Ovo je dijeta Kate Middleton

Uprkos tri trudnoće koje je imala, Kejt Midlton uspjela je da očuva elegantnu figuru, a nakon svake je u rekordnom roku vratila svoju liniju. Za razliku od svoje sestre Pipe, vojvotkinja od Kembridža nije sklona vježbanju, ali neaktivnost na tom području, Kejt nadomešćuje striktnim dijetama koje uključuju sirovu, visoko proteinsku hranu s minimalnom količinom ugljenih hidrata i povremenim desertom, prenosi “Daily Mail”.

Pored Kejtinih ličnih ograničenja hrane, kao pripadnici kraljevske porodice zabranjeno joj je da jede određene stvari, ali to je ne spriječava u eksperimentisanju s hranom. Kako ističe spomenuti portal, Kejt je navodno, ne bi li smršala prije venčanja pribjegla dijeti koja se sastoji od proteina, povrća, voća i hljeba od cijelog pšeničnog zrna. Takođe, velika je ljubiteljka sirove hrane što uključuje različita jela bez termičke obrade.

Među omiljenim specijalitetima joj je sirova riba marinirana u limunovom soku i drugim začinima, salata od lubenice, gaspačo, godži bobice i bademovo mlijeko. Sirovu hranu navodno jede najmanje jednom sedmično kako bi, osim besprijekorne figure, održala i sjaj kože.

Dijeta Kejt Midlton podrazumijeva razna eksperimentisanja sa hranom koja na prvi pogled mogu da zvuče i djeluju neobično. Tako je prilikom jedne posjete Kanadi degustirala različita egzotična jela koja se ne bi svidjela svakom nepcu. Baš tamo je, između ostalog, otkrila da je, poput većine Engleza, velika ljubiteljka začina, a omiljeni dodatak jelu joj je kari.

Iako Kejt voli da se drži striktne dijete, često se počasti prazničnim poslasticama. Na njenom se meniju često mogu vidjeti deserti poput božićnog pudinga s maslacem i božićnog voćnog kolača. Poslastice najčešće slijede nakon salate s kozicama i jastogom, pečene ćurke i roštilja. Međutim, Kejt sama ne mora da brine oko hrane, već za to ima privatnog kuhara koji joj ispunjava sve želje.

Za razliku od nje, supruga princa Harija je vješta u kuhinji. A prilikom proslave prvog zajedničkog Božića s Elizabetom II, Kejt je uspjela da pripremi domaći ajvar za kraljicu. Svake godine za dječje rođendane obožava da pravi torte, pa se i tu pokazala vještih ruku, piše “Hello magazin“.