Naš odabir Poznati

Uprkos bojkotu radio stanica Kardi Bi oborila rekord s pjesmom “WAP”

Hit pjesma “WAP” koju su snimile Kardi Bi (Cardi B) i Megan d Stalion (Megan the Stallion) i dalje je na vrhu Billboard Hot 100 liste, drugu sedmicu zaredom.

Ovim je Kardi Bi, uprkos bojkotu radio stanica, oborila rekord koji je u februaru 2019. godine postavila Arijana (Ariana) Grande, čiji je singl “7 Rings” tada proveo dvije sedmice zaredom na vrhu ove liste.

Kardi i Megan na uspjehu mogu zahvaliti fandomu, koji pjesmu neprestano sluša i kupuje, uprkos tome što je radio stanice bojkotuju zbog eksplicitnog teksta.

Pjesma je već drugu sedmicu najprodavanija u SAD-u, sa 36 hiljada digitalnih kopija, a u drugoj sedmici preslušana je više od 72,2 miliona puta.

Radio stanice bojkotuju “WAP”

Uprkos tome što javnost uživa u pjesmi, američke radio stanice odbijaju da numeru stave u program, pa je tako pjesma debitovala tek na 47. mjestu liste radijskih pjesama, liste koja broji najslušanije pjesme na radijima širom Amerike.

Srećom, internet je tu da spasi stvar – kada je debitovala prošle sedmice, pjesma je preslušana 93 miliona puta, čime je oborila rekord za najstrimovaniju pjesmu ikada u prvoj sedmici.