Ljepota Naš odabir

Nekoliko jednostavnih sastojaka koji će vam pomoći da se riješite dlaka na licu

Neželjeni rast dlaka na licu kod žena dešava se zbog visokog nivoa androgena u njihovom organizmu. One nisu nužno opasni po vaše zdravlje, a mogu se i lako otkloniti. Postoji nekoliko opcija koje možete odabrati, poput elektrolize, laserskog uklanjanja ili depilacije voskom.

No, mnoge od ovih tehnika mogu biti skupe i bolne. Međutim, postoji nekoliko prirodnih maski koje će vam pomoći da se riješite ovih dosadnih dlaka.

Zobena kaša, med i sok od limuna

Sastojci:

1 kašika paste od zobenih pahuljica
2 kašike meda
2 kašike limunovog soka

Zobene pahuljice izvrsne su za mnoga stanja kože kao što su svrab i iritacija, a posebno su dobre za piling. Kad se pomiješaju s medom i limunovim sokom, pomažu i u uklanjanju dlaka. Sve ove sastojke pomiješajte u pastu, utrljajte u dlakavo područje i ostavite da djeluje 15 minuta. Očistite.

Šećer, voda i limunov sok

Sastojci:

1 šoljica šećera
1/4 šoljice limunovog soka
1/4 šoljice vode

Ova tehnika, nadaleko poznata kao depilacija šećerom. Ublažava rast dlaka. Skuhajte smjesu u šerpi, stavite je na šporet i pustite da polako vri. Promiješajte ga i pripazite da smjesa ne zagori ili da se ne zalijepi za šerpu. Konačni proizvod trebao bi biti zlatne boje. Prije upotrebe pustite da se ohladi, prenosi “Klix“.

Nanesite na dlakavo područje i počupajte dlake iz korijena. Postupak ponavljajte sveke četiri sedmice.

Jaje, šećer i kukuruzno brašno

Sastojci:

1 jaje
1 kašika šećera
pola kašike kukuruznog brašna

Pomiješajte ove sastojke u zdjeli, kako biste dobili učinkovitu peel-off masku za uklanjanje dlaka. Bjelanjci su ovdje vrlo važni jer će poboljšati tonus vaše kože i stvoriti tanki film na licu koji pomaže u procesu depilacije.