LifeStyle Naš odabir

Paprike s krompirom i sirom

Sastojci:

– 8 paprika srednje veličine,
– 1 kg krompira,
– 1 mrkva,
– 1 glavica crnog luka,
– 2 čehna bijelog luka,
– 4 kašike kisele pavlake,
– 150 g tvrdog domaćeg kravljeg sira,
– 1 kašika suhog začina,
– po ukusu so, biber,
– malo ljute paprike,
– 1 kašika sjeckanih listova peršuna.

Priprema:

Papriku pripremiti za punjenje, Krompir narendati, luk, bijeli luk, mrkvu sitno nasjeckati.

Svo povrće zajedno izmješati. Dodati narendan ili drobljen sir, kao i kiselo vrhnje. Dodati nasjeckan list peršuna i začine i sve dobro promiješati da se smjesa uveže. Po potrebi dodati još malo vrhnja.

Pripremljenom smjesom puniti paprike. Podliti sa 1-2 dl vode i peći poklopljeno na 200 stepeni oko 1 sat, prenose Nezavisne