Ljubav&Veze Naš odabir

Muškarci otkrili stvari koje bi voljeli da žene znaju o seksu

Iako većina njih djeluje mačo, muškarci su po pitanju intimnih odnosa i te kako slični ženama: željni su nježnosti, pažnje, bliskosti, pohvala…

S druge strane, stereotipi o tome kako im je kod žena uvijek “važna samo jedna stvar” padaju u vodu, jer da je tako nijedan od njih nikada ne bi bio ni u stabilnoj vezi, niti bi se odlučio za brak.

Istina je da su “muškarci sa Marsa, a žene sa Venere”, ali postoji “tačka presjeka” koja je zajednička pripadnicima oba pola. Zapravo, ta “tačka presjeka” ima osam postulata koje bi muškarci voljeli da žene znaju (i primjenjuju!).

1. Strahujemo od vaših komentara

Pripadnice nježnijeg pola uvijek su u panici jer “nisu savršene”: imaju celulit, strije, višak kilograma, male grudi, veliki nos…, i ubjeđene su da to utiče na kvalitet seksualnog života. Takođe, vjeruju da muškarci apsolutno ne mare ako su debeljuškasti, ćelavi, niski… I nevjerovatno griješe!

“I mi brinemo o tome kako će partnerka ocijeniti naš fizički izgled, samo se ustručavamo da o tome govorimo javno – priznali su muškarci.

2. Plašimo se bliskosti i u isto vrijeme je jako želimo

Dječaci u školskom uzrastu privrženiji su i ekspresivniji od djevojčica istih godina. Ali, u to vrijeme postaju žrtve društvene represije, pa se njihova želja za kontaktom i bliskošću guši jer “muškarac ne smije da pokaže osjećanja”.

Kako odrastaju, tako prihvataju društvene norme i sve više potiskuju potrebu da budu bliski sa djevojkom, dok u njima potreba za bliskošću neutaživo raste.

“Kad se povučemo u sebe poslije seksa, to je samo znak da nam je mnogo potrebna ženska pažnja”, poručuju muškarci.

3. Volimo da vas iznenadimo seksom

Psihoterapeut i seksolog Džo Kort tvrdi da muškarci žele da njihove žene uživaju u sirovom seksu, a ne samo da ga pretrpe ili da ga shvate lično.

“Muškarcima nije bitno da dominiraju nad ženom, nego da je iznenade”, objašnjava Kort.

4. Nemamo samo jednu erogenu zonu

Muškarci mahom ne žele da daju smjernice ženama kad se nađu “ispod jorgana”. S druge strane, žene su mahom fokusirane samo na muški polni organ, zaboravljajući da postoje i druge erogene zone na muškom tijelu: grudi, unutrašnja strana bedara, vrat…

5. Podijelite svoje fantazije sa nama

Istraživanja pokazuju da su mahom muškarci preuzeli na sebe da dijele fantazije sa svojim “ljepšim polovinama”. Takođe, ista istraživanja pokazuju da su muškarci željni da im se partnerke povjere i podijele sa njima svoje seksualne maštarije i fantazije.

6. Pričajte sa nama, to nam prija

Žene misle da u krevetu nema prečeg posla od seksa. Muškarci se slažu sa njima, ali im prija kada njihove partnerke ne ćute kao zalivene. Prijaju im pohvale, instrukcije, “prljave reči”…

7. Želimo da budete iskrene

Seks može da riješi mnogo stresnih situacija u vezama, ali može i da ih prouzrokuje. Kad se muškarci žale na manjak seksa, vjerovatno ne shvataju šta se iza toga krije.

Nekada može da bude partnerkin premor, prevara ili nezainteresovanost, ali najčešći razlog te vrste “kažnjavanja” je činjenica da su nešto “zabrljali” mimo kreveta, a da partnerka to ne želi da im kaže.

“Recite nam u čemu je problem, da ne moramo da nagađamo”, poručuju muškarci.

8. Pustite nas da dišemo

Muškarci obožavaju izazove, a iznad svega cijene svoje “parče slobode”. Stručnjaci za seks i veze tvrde da emocionalna intimnost leži u bliskosti, ali da održavanje seksualne želje zahtijeva određenu količinu distance.

“Dajte nam malo slobode, pustite nas da gledamo druge žene jer nam je to u prirodi, ne ljutite se na nas kad gledamo “filmove za odrasle”… To će održati ravnotežu između seksualne želje i međusobne odanosti – savjetuju muškarci.

(Telegraf.rs)